Nieuwsrubrieken

De heenreis

< Ga terug naar Eifel

Wij vertrekken nog wel eens richting Eifel na het werk: tegen de avond dus. We willen er dan dezelfde avond al vast zijn, zodat je ’s morgens met een vakantiegevoel aan het ontbijt zit! We doen dat als volgt:

We passeren de grens bij Venlo en nemen de A61/E31 richting Köln/Bonn. Voorbij Köln gaan we rechtsaf de A1/E29 op richting Euskirchen. Na ongeveer 25km nemen we de afslag naar Bad Münstereifel. Nu is het nog zo’n 4 à 5 km. Wees in het donker verdacht op enkele haarspeldbochten!

Beneden in Bad Münstereifel aangekomen doorrijden tot de rotonde, hier rechtsaf en meteen de eerste links: hier is de camper-parkeerplaats bij het Eifelbad. Je staat er nooit alleen: is het rustig, dan staan er 4 à 5 campers. Is het druk dan zijn het er wel vijftig!

Bad MünstereifelNieuw is de grote Aldi-supermarkt, pal tegenover de ingang van de camperplaats. Handig, als je nog boodschappen bent vergeten…

Vers brood? Een klein stukje verder. In de richting vanwaar je gekomen bent, de bakker bevindt zich net voor de poort aan de rechterkant, in het restaurant Printenhaus. Daar vlakbij zit ook de “Römische Glashütte”, een glasblazerij. Ernaast zit een tingieterij.

Het oudste vakwerkhuis van de EifelIn de winkelstraat aan de rechterkant het oudste vakwerkhuis van de Eifel (foto links).

Bad Münstereifel is trouwens een geheel ommuurd middeleeuws stadje met vier poorten en meer dan drieduizend mooie oude gebouwen, vallend onder monumentenzorg. Door de stad slingert het riviertje de Obere Erft.

Het Gothische Raadhuis uit 1470, het “Rote Rathaus”, is de moeite waard. Evenals het Italiaanse ijsbuffet er tegenover!De stadsmuur van Bad Münstereifel

Heel leuk om te doen is verder een wandeling over de stadsmuur, aan de linkerkant van het stadje. Een aanrader, ook leuk voor de kinderen! Om het te vinden: midden in het stadje, over de rivier en dan linksaf. Langs het Rote Rathaus en een eindje verder het café van de zanger Heino. In de stadsmuur vind je trappen naar boven, richting Kurhotel. Bovengekomen ga je linksaf, over de stadsmuur. Uiteindelijk kom je bij de poort aan de kant van de camperplek weer uit!

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie