België

BelgieOok heel aantrekkelijk is een bezoekje aan onze zuiderburen. België, niet alleen het land van frieten, pintjes, bonbons, wafels en Manneke Pis, maar ook van prachtige stranden en levendige badplaatsen langs de Noordzee en de prachtige natuur van de Ardennen.

Luxemburg (meer daarover te vinden op deze pagina), met het door de ligging iets internationaler, en de geringe grootte iets intiemer karakter, sluit zich daar bij aan om ons te verwelkomen voor een aangename en gezellige reis. En gelukkig voor de camperaars zijn zowel België als Luxemburg wat campervriendelijker als Nederland.

Links

Vlaanderen

VlaanderenEen actueel overzicht van camperplaatsen in Vlaanderen. Ook in België is er sprake van een groeiend aantal echte overnachtingsplaatsen.

 

 

Ardennen

ArdennenCamperplaatsen en aardige kleine campings in de Ardennen alsmede een uitgebreide beschrijving van een weekendje kanoën op de rivier de Lesse.

 

 

Antwerpen

AntwerpenAntwerpen, een levendige stad, ideaal voor een gezellig weekendje uit. Overdag lekker winkelen, ’s avonds eerst een hapje eten en dan de kroeg in.

 

 

Brussel

BrusselBrussel, een stad met allure, biedt sfeer en vermaak voor een heerlijk weekendje uit.

 

 

Hond mee?

Van Rob Wensink komt de volgende tip:

Reis je met een hond neem dan min. twee poepzakjes mee anders krijg je de hondenpoepbrigade op je dak. Het is in geheel België verplicht om een “hondenpoepzakje” bij je te hebben wanneer je met je hond gaat wandelen. Dit wordt gecontroleerd, de boete bedraagt ca. € 50,=.