Beeld van de achteruitrijcamera op je smartphone of tablet

Waeco PerfectView VT 100 WiFi: je smartphone aansluiten op de Waeco PerfectView VT 100 WiFi: je smartphone als achteruitrijcameraachteruitrijcamera

Waeco PerfectView VT 100 WiFi: je smartphone aansluiten op de Waeco achteruitrijcamera.

ZOETERMEER – Veel campers beschikken over een achteruitrijcamera. Logisch, het is in een aantal gevallen gewoon heel handig als je wat beter kunt zien wat er zich achter de camper bevindt.

In de meeste gevallen is het toch een aardig klusje, om zo’n camera te plaatsen. Nu valt het plaatsen wel mee, maar het aansluiten is vaak lastiger. Je moet daarvoor over een monitor op je dashboard beschikken, en een kabel trekken tussen camera en monitor. Die kabel moet je bij de camera door de wand van de camper heen zien te voeren en ook het netjes wegwerken van de kabel in het interieur is niet altijd even eenvoudig.

Dit was voor Waeco, één van de grotere producenten van achteruitrijcamera’s, reden om een draadloos alternatief te ontwikkelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de smartphone of tablet, die bijna iedereen die met de camper op reis gaat bij zich heeft. Zo’n apparaat is namelijk uitstekend te gebruiken als monitor voor een achteruitrijcamera. Ze beschikken niet alleen over een goed beeldscherm maar kunnen ook draadloos communiceren middels de Bleutooth en/of WiFi ontvanger.

De PerfectView VT 100 WiFi van Waeco is een WiFi interface waarmee je bijna iedere Waeco achteruitrijcamera draadloos kunt laten communiceren met een smartphone of tablet zodat je die probleemloos als monitor voor de achteruitrijcamera kunt gebruiken. Het is zelfs mogelijk om het beeld van de camera op meerdere apparaten tegelijk te tonen. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een app die je voor zowel Android als iOS gratis kunt downloaden. Je kunt de benodigde app gratis downloaden in de Google Playstore en de Apple App Store door daar te zoeken naar „VT 100“.

De reikwijdte van ongeveer 60 meter is uiteraard ruim voldoende. De vertraging is minder dan 200 ms en de framerate bedraagt maximaal 30 f/sec. Het apparaat is spuitwaterdicht (IP65) , je kunt het dus bijna overal monteren. De afneembare antenne kan worden gericht voor een zo goed mogelijk bereik. De Waeco PerfectView VT 100 WiFi heeft een winkeladviesprijs van € 179,=.