Espana Discovery: overnachten in de Spaanse wijngaarden

Campersite.nlFacile Media, de uitgever van o.a. de Facile-en-Route Campergids Europa, is een samenwerking gestart met España Discovery.

 

Dit nieuwe Spaanse initiatief is geïnspireerd op het bekende France Passion (Frankrijk) en Fattore Amico (Italië) : gratis met de camper overnachten op het platteland, wat nu dus ook in Spanje kan.

 

Een aangename manier om kennis te maken met de cultuur, smaak en traditie van het land.

 

Ook Spaanse wijnboeren enthousiast!

Uitgeverij Facile Media vertegenwoordigt al vele jaren de organisaties van France Passion en Fattore Amico. Deze organisaties bieden camperaars de mogelijkheid om gratis te overnachten bij vele wijnboeren, agrariërs, producenten van ambachtelijke producten, etc. Enige tijd geleden stelden enthousiaste Spaanse camperaars dit idee ook voor aan enkele wijnboeren bij hen in de omgeving. Deze stonden zeer positief tegenover het initiatief om hun bodega’s en wijngaarden open te stellen voor een nieuwe clientèle. Dit was de start van het project.

España Discovery

Campersite.nlVoor 2009 biedt de organisatie de mogelijkheid om gratis te overnachten bij tweeënvijftig wijnboeren op het Spaanse platteland. De wijngaarden liggen in de provincies Valencia en Catalonië. In de toekomst is een uitbreiding te verwachten naar het hele land. De maximale verblijfsduur is 24 uur.

Bestellen in Nederland en België

Een lidmaatschap España Discovery kost € 20 en loopt van mei tot mei. In Nederland en België is het lidmaatschap exclusief verkrijgbaar bij Uitgeverij Facile Media in Berghem.

 

Na inschrijving ontvangt men Nederlandstalige informatie over de deelnemende wijnboeren, een lidmaatschapspasje en een sticker voor op de camper. Op vertoon van de sticker en een geldig lidmaatschapspasje is men van harte welkom bij de aangesloten bedrijven.