Ars Vivendi: camperen bij restaurants, boeren en brouwers

Campersite.nlArs Vivendi is een nieuwe, alternatieve manier van overnachten voor camperliefhebbers in België.  Een ruime selectie van onder meer restaurateurs, boeren en brouwers biedt, in ruil voor een bezoekje aan hun restaurant of de aankoop van streekproducten, een gratis staanplaats voor één nacht.

 

In ruil voor een veilige staanplaats voor 24 uur op het privé-terrein bij Vrienden van Ars Vivendi kan je kennismaken met het enthousiasme, de motivatie en de gedrevenheid van je gastheer. Je leert streekproducten kennen of je kan proeven van seizoensgerechten.

Zodra je het Charter (de overeenkomst) van Ars Vivendi ondertekent, krijg je via de website gratis toegang tot de lijst van Vrienden van Ars Vivendi die je graag bij hen ontvangen. Na registratie wordt een login en paswoord toegestuurd samen met een uitnodigingskaart die voor 1 jaar geldig is.

 

Om er zeker van te zijn dat er nog plaats is, neem je bij voorkeur 48 uur vooraf contact op met de gastheer. Je beschikt uiteraard over een camper die autonoom kan staan op de plaats die door de gastheer ter beschikking wordt gesteld. Vraag dus bij aankomst waar je het beste kan parkeren. Hou er rekening mee dat je te gast bent op een privé terrein, en dus geen beroep kan doen op diensten die ter beschikking worden gesteld zoals op een camping.