Amerikaanse camperproducent Winnebago bouwt 500.000ste camper

Amerikaanse Winnebago bouwt 500.000ste camper

Amerikaanse Winnebago bouwt 500.000ste camper

Bij de Amerikaanse camperbouwer Winnebago Industries rolde onlangs de 500.000ste camper van de band. Een unieke mijlpaal die vooralsnog uitsluitend door Winnebago is bereikt.

Winnebago is een van de meest gerenommeerde merken binnen de camperbranche. Het merk werd zo’n 65 jaar geleden opgericht en is vooral populair in de Verenigde Staten en Canada.

Uitgebreide vieringen

Een dergelijke mijlpaal is natuurlijk reden voor feest. Winnebago onderbrak daarom op al haar locaties de werkzaamheden voor uitgebreide vieringen. Daarnaast werd er een speciaal evenement georganiseerd op Winnebago’s locatie in Lake Mills in de Amerikaanse staat Iowa, waar het 500.000ste voertuig werd geproduceerd. Hier verzamelde alle werknemers van de locatie zich om de mijlpaal te vieren. Onder hen waren ook oudere werknemers van Winnebago die zich de bouw van de eerste Winnebago campers nog konden herinneren.

Onvermoeibare toewijding

Tijdens de viering mocht een speech natuurlijk niet ontbreken. President van Winnebago Outdoor, Huw Bower, had het volgende te zeggen: “Winnebago is een pionier in de RV-categorie, en produceerde haar eerste voertuigen meer dan 60 jaar geleden. Toch vertegenwoordigt de 500.000ste motorhome veel meer dan een lange levensduur in de markt. Voor onze 2.700 medewerkers, vertegenwoordigt het miljoenen ongelooflijke ervaringen onder vrienden en families die Winnebago mogelijk heeft gemaakt door de decennia heen. Onze teamleden zijn elke dag toegewijd aan uitmuntendheid, gemotiveerd en energiek door het idee om vreugde te brengen aan zo veel mensen. Deze mijlpaal zou niet mogelijk zijn zonder hun onvermoeibare toewijding.”

Revel off-road camper

Overigens was het niet zomaar een camper die de eer had om de 500.000ste te zijn. Deze eer ging namelijk naar de Winnebago Revel, een robuuste off-road en off-grid camper op basis van de Mercedes Sprinter die vier jaar geleden op de markt werd gebracht. De Revel is uitgerust met vierwielaandrijving, een lithium-ion accu om de systemen van energie te voorzien en heeft ook een hoge bodemvrijheid.