Alternatieve energie voor camper van de toekomst

Camper van de toekomst 1ORLANDO – Het concept voor de camper van de toekomst is door een ontwerpstudio in Florida op papier uitgewerkt. Een luxe en duurzame camper, die grotendeels zelfvoorzienend zal zijn op brandstofgebied, is door de ontwerpers gecreëerd.

Het wordt een camper die deels op zonne-energie zal werken, met daarbij ook brandstofcellen die met waterstof opstarten.

Het innovatieve bedrijf Robrady design uit Sarasota, nabij Orlando in de Amerikaanse staat Florida, heeft een kampeerauto ontworpen, die de ‘groenste’ camper moet worden die ooit op de markt is verschenen. Op de camper zijn zonnepanelen uitgetekend om dit te bereiken. De panelen bevinden zich niet alleen op het dak, maar ook op de luifel. Op het moment dat de camper stilstaat en de luifel wordt uitgevouwen, verdubbelt de opbrengst van de zonnepanelen.

Techniek

De camper van de toekomst is ook voorzien van waterstof brandstof cellen, als extra alternatieve energiebron. Maar niet alleen aan de energievoorziening is gedacht. Ook is geavanceerde techniek aan boord, in de vorm van een AquaVentus apparaat. Dit hoogstaande stukje technologie haalt letterlijk vers, drinkbaar water uit de lucht door gebruik te maken van een speciale condensatie opvang techniek.

Niet alleen door de innovaties op technisch gebied willen de ontwerpers de ‘groenste’ camper creëren. Hij is ook slanker dan de meeste traditionele Amerikaanse campers, waardoor de luchtweerstand minder wordt en de brandstofefficiëntie nog verder verhoogd wordt.

Geïntegreerd

Een laadstation voor bijvoorbeeld Segways of elektrische motorfietsen is geïntegreerd in de linkerflank van de camper. Zo kun je je ook tijdens het verblijf op de camping laten vervoeren door zelf opgewekte stroom.

Deze enorm ambitieuze camper zit momenteel nog in de prototype fase en er zijn nog geen concrete plannen hem ook daadwerkelijk te gaan produceren. Maar het laat anno 2013 zien waar de toekomst van kampeerauto’s naartoe zou kunnen gaan. Een revolutionaire camper als deze zou een kleine stap voorwaarts markeren voor de mens, maar een grote stap voor de milieuvriendelijkheid van campers.