Ahorn Van Big City is een compacte buscamper mét badkamer

Ahorn Van Big City buscamper met badkamer

Ahorn Van Big City is een compacte buscamper mét badkamer

Hoewel er veel interesse is voor compacte buscampers, vinden veel aspirant kopers dat ze qua comfort vaak tekort schieten. Het is nu eenmaal lastig, zo niet onmogelijk, om binnen een lengte van amper vijf meter alle comfort van huis te bieden.

Daarom brengt Duitse camperfabrikant Ahorn Camp een 40 centimeter langere versie van de vorig jaar geïntroduceerde Van City buscamper op de markt, die ruimte voor een badkamer biedt.

City Van goed ontvangen

Vorig jaar introduceerde Ahorn Camp op de Caravan Salon in Düsseldorf een prototype van de Van City. Een heel compacte, op de Renault Trafic gebaseerde buscamper. Deze werd bijzonder goed ontvangen dus dat model nam Ahorn Camp afgelopen winter in productie. Maar de Van City is maar vijf meter lang, en biedt maar een beperkte ruimte. En niet voldoende ruimte voor een was/toiletruimte, iets waar ook veel vraag naar is.

Iets groter: de Van Big City

Ahorn besloot daarom om een 40 centimeter langere variant van dit model te maken. Deze heeft wel voldoende ruimte om achterin een badkamer te kunnen plaatsen. Uiteraard ging dat niet zonder grote ingrepen aan de indeling. Een lengte van 540 centimeter biedt niet zo heel veel ruimte dus het werd passen en meten. De Ahorn Van Big City heeft achterin een redelijk goed afgescheiden badkamer met wastafel en toilet. Met name in ‘slaapstand’ is de toegang uiterst krap maar het is een badkamer. Douchen zal er niet in lukken maar dat kan eventueel met de optionele buitendouche.

De indeling van de Van Big City lijkt op papier een bijzonder praktisch ingedeelde kleine buscamper met badkamer én vier slaapplaatsen (in de dinette en het hefdak). Hoewel een camper van 5,40 m lengte natuurlijk nog steeds heel klein is, zodat je moet woekeren met de ruimte, zal men de aanwezigheid van een badkamer zeker tijdens langere reizen absoluut weten te waarderen.