Ahorn Camp viert dertigjarig jubileum met speciale 30-Years-Edition

Ahorn Camp 30-Years-Edition

Ahorn Camp viert dertigjarig jubileum met speciale 30-Years-Edition

Ahorn Camp is bij ons niet zo hel erg bekend. Jammer, want dit Duitse merk heeft best een interessant modellenprogramma. Dit jaar bestaat Ahorn Camp dertig jaar. Tijd voor een feestje dus, en natuurlijk ook voor een aantal jubileummodellen.

Het Duitse merk bouwt betaalbare campers die meestal de Renault Master als basisvoertuig hebben. Daardoor hebben ze in ieder geval een andere ‘snoet’ dan de campers van de bekende merken.

Ooit begon Ahorn Camp als familiebedrijf in Speyer, in de deelstaat Rijnland-Palts. Het is nog steeds een familiebedrijf, maar is in de loop der jaren wel uitgegroeid tot meer dan 60 werknemers. Dat  gevestigde Ahorn Camp viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Ooit begonnen met twee man, heeft het nu meer dan 60 mensen in dienst. Maar het is nog steeds een familiebedrijf.

Ahorn Camp 30-Years-Edition

Ahorn Camp 30-Years-EditionHet zijn eigenlijk geen jubileummodellen die Ahorn Camp ter ere van het 30-jarig bestaan aanbiedt. Het gaat eigenlijk om een jubileumpakket, dat Ahorn Camp kan leveren op alle modellen van maar liefst drie series: de Camp-, Canada- en Van-serie. Deze worden dan door Ahorn Camp geleverd als “30-Years-Edition”.  Ze onderscheiden zich door de nog uitgebreidere standaarduitrusting, zilver metallic cabine en de speciale “30 Years” graphics. Kopers kunnen dus niet alleen kiezen uit alle modellen uit de Camp- en Canada-serie, maar ook uit alle modellen uit de Van-serie buscampers.

In het interieur zijn de jubileummodellen voorzien van ‘Maple’ bekleding met jubileumopschrift. En de standaarduitrusting van de jubileummodellen is ook nog eens flink uitgebreid. Zo hebben de Ahorn Camp 30-Years-Edition modellen het Renault Chassis Pakket met passagiersairbag, MP3-radio, cruise control, elektrisch bedienbare ruiten en buitenspiegels. Daarnaast zijn de jubileumuitvoeringen ook voorzien van Design Pakket, waarbij de cabine is voorzien van dezelfde bekleding als de woonruimte, en met chromen sierlijsten binnen en buiten. Verder omvat het jubileumpakket een rijassistentiepakket en een navigatiesysteem. Ook rust Ahorn Camp de 30-Years-Edition uit met lichtmetalen wielen, zonneluifel, achteruitrijcamera en een hordeur. Als extraatje krijgen kopers van een 30-Years model ook een koffieset, barbecueset en een fles wijn uit Toscane.

Diverse modellen en indelingen

Het basisprogramma van Ahorn Camp, dat ook ‘Camp’ heet, bestaat uit vier modellen: de alkoofcamper A 595, die slechts zes meter lang is, de eveneens heel korte halfintegraal camper T 590 en de iets langere T 660 en T 690. Bij de modellen uit de Canadaserie kan de klant kiezen uit maar liefst zeven varianten. Deze serie omvat drie alkoof campers met tweepersoonsbedden, eenpersoonsbedden of stapelbedden achteraan, alsook vier halfintegrale modellen. Dit seizoen zijn er ook modellen met de momenteel heel populaire face-to-face zitgroep met tegenover elkaar geplaatste langsbanken. De 6,97 m lange Canada TU heeft weer een ruime rondzitgroep achterin, en daarbij ook de gebruikelijke kleine zitgroep met draaibare voorstoelen voorin. Boven beide zitgroepen bevinden zich elektrische hefbedden.