Adria ontwikkelt een nieuw topmodel: Supersonic

Adria Supersonic camper

Adria ontwikkelt een nieuw topmodel: Supersonic

Adria’s huidige topmodel bij de campers is de Sonic, een modern ogende integraal camper op basis van de Fiat Ducato. Omdat die Ducato steeds moeilijker leverbaar is, ziet Adria zich net als veel andere camperbouwers om naar een alternatief te kijken.

Ook de Citroën Jumper en Peugeot Boxer, zustervoertuigen van de Fiat Ducato, zijn amper te krijgen Sommige camperbouwers kiezen daarom voor de Ford Transit, VW Crafter of MAN TGE. Voor campers in het hogere segment is er eigenlijk maar één alternatief, en dat is de Mercedes Sprinter.

Supersonic

Daarom is het niet meer dan logisch dat Adria voor de Sonic ook voor de Mercedes Sprinter kiest. Dat is immers uitstekende keuze voor een moderne en luxueuze integraal camper. Mede dankzij een keur aan assistentiesystemen is de Sprinter wel aanzienlijk duurder dan de Ducato. Daarom was het niet meer dan logisch om op basis van die Sprinter een nieuw topmodel in de Sonic-reeks te gaan ontwikkelen. De naam van dat nieuwe topmodel is – hoe kan het ook anders – Supersonic.

Veelbelovend

Maar behalve de naam en het basisvoertuig weten we nog maar heel weinig van de nieuwe Supersonic. De onthulling zal eind mei plaats vinden en tot die tijd zal Adria – zoals autofabrikanten ook vaak doen – zo nu en dan wat informatie en beelden vrijgeven. Het enige waar we nu over beschikken is een teaser met veel licht- en schaduweffecten, zodat er nog genoeg te raden over blijft. Maar daarin kunnen we wel zien de de Adria Supersonic – net als de huidige Sonic- een modern en stijlvol exterieur krijgt. Ook de paar voorproefjes van het interieur zijn veelbelovend. Kortom: we hebben weer iets om naar uit te kijken!