Adria introduceert met de Supersonic haar nieuwe topmodel

Adria Supersonic integraal camper

Adria introduceert met de Supersonic haar nieuwe topmodel

Anderhalve maand geleden bereikt ons al het eerste nieuws over het nieuwe topmodel van Adria. Er komt namelijk een nieuw model boven de Adria Sonic, dat Supersonic gaat heten.

Gezien de problemen die er zijn met betrekking tot de levering van de Fiat Ducato en de vergelijkbare zustervoertuigen, maakte Adria van de gelegenheid gebruik om voor de Supersonic een nieuw basisvoertuig te selecteren. De keuze is gevallen op de Mercedes Sprinter. Logisch, dit is een duidelijk upgrade ten opzichte van de Ducato en past daarom perfect bij een nieuw topmodel.

Mercedes Sprinter en AL-KO chassis

De Mercedes Sprinter is een van de modernste bestelwagens in dit segment. Omdat Mercedes een ‘premium’ merk is, is de Sprinter ook de meest voor de hand liggende keus voor een topmodel. De Mercedes Sprinter combineert hoogwaardige kwaliteit met uitstekende rijeigenschappen en moderne assistentiesystemen.

Er is alleen niet zoveel terug te zien van die Mercedes Sprinter, behalve dan het logo met de ster in de grille. Dat komt omdat Adria – zoals gebruikelijk bij integraal campers – voor de Supersonic alleen gebruik maakt van de zogenaamde trekkop van de Sprinter. Dat is alleen het voorstel gedeelte van het basisvoertuig, zonder cabine en zonder chassis. In plaats van het normale chassis gebuikt men een lichtgewicht AL-KO chassis. De Mercedes trekkop is uitgerust met een 170 pk dieselmotor en een 9-traps automatische versnellingsbak. In de cabine zien we uiteraard wel het dashboard van de Mercedes Sprinter terug.

Modern exterieur

De voorproefjes die Adria eerder verspreidde waren veelbelovend. Nu de eerste concrete informatie bekend is, lijkt het erop dat de Adria Supersonic – net als de huidige Sonic – een bijzonder modern exterieur en een fraai interieur krijgt. De bestaande Adria Sonic heeft al een modern en vooruitstrevend ontwerp. Met de Supersonic gingen de ontwerpers van Adria nog een stapje verder en creëerden een modern, vooruitstrevend en aerodynamisch. De Supersonic ziet er dan ook uit als een echte Adria. Het ontwerp past perfect bij de designtaal en het DNA van de Sloveense camper- en caravanfabrikant.

Uiteraard is dat in een herkenbaar Adria-jasje gegoten. Dit moderne design is immers een essentieel aspect van het Adria-DNA. De zilvergrijze Adria Supersonic heeft een moderne grille waarop heel herkenbaar de Mercedes-ster pronkt. De achterzijde is ook typisch Adria. Deze heeft een uitgesproken strak design waarin de bumper en achteruitrijcamera vloeiend zijn weggewerkt. Uiteraard is de Adria Supersonic rondom voorzien van ledverlichting.

Interieur

Via de extra brede toegangsdeur kom je in het interieur van de nieuwe Adria Supersonic. Daar zal zelfs de meest veeleisende camperaar niet veel te wensen zijn. Dat mag ook wel want de prijzen van de Adria Supersonic beginnen bij zo’n 165.000 euro. Een enorm contrast met de goedkope caravans die Adria in de jaren ’70 aanbood. Adria zal de nieuwe Supersonic na de zomer op de markt brengen. Hij zal verkrijgbaar zijn in vier indelingen, die vier slaapplaatsen en ook vier gehomologeerde zitplaatsen hebben. De uitwendige lengte Adria Supersonic bedraagt afhankelijk van de indeling 7,80 m en 8,90 m. De MTM verschilt ook per indeling en zal 4.500 of 5.500 kg bedragen.

De Adria Supersonic wordt standaard uitgerust met een dubbele vloer, Alde verwarming en warmwatervoorziening, een grote 177 liter koelkast, een keukengedeelte met een groot werkblad, driepits gasstel, talrijke opbergladen. Ook is de Supersonic uitgerust met dimbare binnenverlichting, USB-poorten en nog veel meer zaken die het verblijf aan boord van deze camper bijzonder prettig maken. De oven en het koffiezetapparaat zijn overigens optioneel.

Adria Supersonic 780 SL en 780 DC

De Supersonic 780 SL heeft achterin enkele bedden, die met behulp van een extra kussen kunnen worden omgebouwd tot een groot tweepersoons bed. Voorin deze camper zien we een zithoek met klassieke L-vormige bank en een hefbed boven de voorstoelen.

Achterin de 780 DC bevindt zich een groot tweepersoons queensbed, in het hefbed boven de voorstoelen kunnen nog twee personen slapen. De zithoek bestaat uit twee tegenover elkaar geplaatste banken met tafel, ook wel een face-to-face indeling genoemd.

Adria Supersonic 890 LL en 890 LC

Dan komen we uit bij de grotere Supersonic 890 LL. Deze is enigszins vergelijkbaar met de 780 SL. Deze is door de extra lengte echter een stuk ruimer. Dat is vooral te merken in de badkamer en zithoek. Tenslotte is er de Supersonic 890 LC, die op zijn beurt weer een langere variant van de 780 DC is en achterin dus een queensbed heeft.

Op de Caravan Salon en Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Uiteraard kunnen we de nieuwe Adria Supersonic eind augustus bewonderen op de Caravan Salon 2022. Ook zal de camper hoogstwaarschijnlijk op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht te zien zijn, die begin oktober wordt gehouden.