Adria Coral XL model 2023: populaire alkoof camper geheel vernieuwd

Adria Coral XL model 2023 alkoof camper

Adria Coral XL model 2023: populaire alkoof camper geheel vernieuwd

Het moge inmiddels bekend zijn, dat campers de laatste tijd ontzettend populair zijn geworden, en niet alleen vanwege de coronapandemie. Hoewel campers relatief veel door senioren worden gekocht, zijn er ook steeds meer jongere kampeerders die voor een camper kiezen.

Die jongere kampeerders die voor een alkoof camper kiezen, gaan vaak met kinderen op pad. Voor hen is een alkoof camper dan ook ideaal. Hij biedt relatief veel leefruimte en slaapruimte, en dat voor een heel redelijke prijs. Vandaar dat ook alkoof campers de laatste jaren meer in trek zijn. Reden voor Adria om de bekende Coral XL alkoofcampers volledig te vernieuwen.

Exterieur

Aan de buitenkant zie je niet zo snel dat de Adria Coral XL een vernieuwingskuur heeft ondergaan. Daar zijn de veranderingen namelijk niet zo heel groot. De vernieuwde Coral XL past dankzij de nieuwe, ietwat aflopende achterwanden met LED-verlichting en slanke bumpers perfect bij de nieuwe designtaal van Adria.

Zoals Denis Car, product manager van Adria Motorhome, vertelt: “Adria breidt haar succesvolle nieuwe generatie voertuigen opnieuw uit, met de nieuwe Coral XL die de huidige Adria-designtaal van binnen en van buiten vertaalt in een echt ruime en comfortabele camper.”

Interieur

De grote, panoramische ramen zorgen voor een prettige hoeveelheid daglicht in de camper en geven het interieur ook een goede ruimtelijke indruk. In dat interieur zien we dat Adria de vernieuwde Coral XL niet alleen een prettige huiselijke sfeer heeft gegeven, maar dat die ook is gecombineerd met verschillende slimme details. Hierbij moeten we denken aan een multimediawand en slimme oplossingen in de keuken.

De vernieuwde Adria Coral XL heeft ook een zogenaamde dubbele bodem, iets wat je niet zo vaak ziet bij campers in deze populaire prijsklasse. De vrije hoogte van die bodem is 12,5 centimeter. Dat is niet zo veel, zodat de hoeveelheid extra bergruimte in de vloer bescheiden is, maar de extra isolatiemogelijkheden die de vloer biedt, en de mogelijkheid om technische apparatuur vorstvrij in te bouwen hebben hun voordelen. Dat geldt ook voor de vlakke vloer in het interieur, die hierdoor wordt gecreëerd.

Drie indelingen, keus uit Plus en Axess-uitvoering

De nieuwe Coral XL is verkrijgbaar in drie indelingen. Ook hebben kopers – afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau – keus uit drie of vier indelingen. Deze hebben tot wel 6 gehomologeerde zitplaatsen en 7 slaapplaatsen, ideaal voor grote gezinnen en gezelschappen. Hierbij heeft Adria de uitrustingsniveaus afgestemd op de uitrustingslijnen Plus en Axess, die het Sloveense merk ook bij andere series aanbiedt. De vernieuwde Coral XL Plus staat op een Fiat Ducato basisvoertuig waarbij er qua interieurstoffering keus is uit de Alpine White en Naturalle woonwerelden. Wie de Axess versie kiest, kan desgewenst ook voor een Citroën Jumper basisvoertuig kiezen en heeft qua stoffering de keus uit de Cashmere en Naturalle stoffering.