Adria Active MPC – compacte, veelzijdige buscamper

Adria Active MPC 2017

De Active MPC, een compacte, veelzijdige buscamper van Adria

PAPENDRECHT – Het is momenteel een hot item, een buscamper die je ook voor dagelijks vervoer en als multifunctioneel vrijetijdsvoertuig kunt gebruiken.

Naast de bekende Vokswagen buscampers worden er de laatste tijd daarom steeds meer compacte buscampers geïntroduceerd, welke ook over een aantal extra zitplaatsen beschikken.

Zo ook Adria. Het Sloveense bedrijf presenteert volgende week op de Caravan Salon in Düsseldorf de Active. Een  compacte buscamper op basis van de wat kleinere Renault Trafic MPC, met als achterliggend idee een Multi-Purpose Camper (MPC). De Active heeft slaapgelegenheid voor 4 mensen , maar ook zitgelegenheid voor 6 personen.

Uiteraard moet je bij langere camperreizen wel wat compromissen doen, als je met een wat kleinere camper zoals de Adria Active MPC op pad gaat. Je hebt immers wat minder bergruimte. Qua rijden heb je uiteraard weer veel meer mogelijkheden. Voor een weekendje of een kortere vakantie is zo’n compacte en handzaam camperbusje weer ideaal.

De Renault Trafic van de Adria Active MPC heeft een 1,6 dCi Euro 6 motor met een vermogen van 120, 125 of 145 pk. Met een lengte van 4,99 m en een breedte van 1,97 m past hij op bijna iedere parkeerplekje. Voor een parkeergarage kan de hoogte van 2,04 m iets te veel zijn. Er is een optionele, speciale vering verkrijgbaar waarmee je de hoogte kun reduceren tot 1,99 m. De MTM bedraagt standaard 2.740 kg, optioneel is ook een MTM van 2.900 kg mogelijk.

De Active MPC lijkt nauwelijks op een camper. De “automotive look” blijft namelijk bijna volledig behouden doordat Adria geen gebruik van de reguliere kunststof zijramen maakt maar de Active voorziet van nagenoeg vlak privacyglas.

De indeling van de Adria Active is redelijk gelijk aan die van de meeste buscampers van dit formaat. Links is een compact keukenblokje met 2 kookpitten, een spoelbakje, een compressorkoelbox van 36 liter en ruimte voor een los chemisch toilet. De achterbank kun je niet ombouwen tot 2-persoonsbed maar ook wegklappen. In het laatste geval heb je voldoende ruimte om ook grotere stukken bagage zoals een fiets of surfplank mee te nemen. In het hefdak zijn ook nog 2 slaapplaatsen.

Geïnteresseerden kunnen de Adria Active vanaf volgend weekend bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf, een week later op Dordrecht Open en vanaf september in de showroom van de Adria dealers.