Aantrekkelijke geprijsde high-end accubewaker

Campersite.nlDeze nieuwe high-end accubewaker is ontwikkeld door Chris Corbier in samenwerking met een Canadees bedrijf.

De accumonitor is geschikt voor het bewaken van accu’s aan boord van campers, caravans,expeditievoertuigen (zeil)boten, kortom overal waar “service-accu’s” worden gebruikt.

Een accu kan, mits goed behandeld, gemakkelijk 10 tot 15 jaar meegaan. Maar serviceaccu’s hebben vaak een aanzienlijk korter leven, veelal door overbelasting. De CycleAnalyst v 2.5 helpt de gebruiker accu’s verantwoord te belasten en zo de levensduur van deze dure stroombronnen aanmerkelijk te verlengen.

 

Speciale aandacht is geschonken aan de correcte weergave van de laadtoestand van de accu’s. Om de restcapaciteit van de accu’s nauwkeurig weer te kunnen geven maakt de CycleAnalyst gebruik van een unieke combinatie van meet- en berekenmethoden zodat ook rekening gehouden wordt met de effecten van veroudering van de accu’s. De accumonitor is ontworpen voor 12 V en 24 V systemen, cyclisch én permanent float-gebruik. De CycleAnalyst houdt automatisch rekening met de laadstroom die door dynamo, (wind)generator of zonnepanelen wordt toegevoerd aan de accu’s.

 

Chris Corbier van Accumonitor.nl: “Eigenlijk is het begonnen met een lichte ergernis over de prijs die de bekende merkfabrikanten vragen voor een accumonitor. Bovendien geven deze dure accumonitors vaak niet de informatie waarmee je echt aan de slag kunt. Dit was meteen de reden om een gratis boekje te schrijven over de essentie van accubewaking. Om het maximale uit accu’s te halen zonder deze binnen een paar jaar om zeep te helpen volstaat het hanteren van 5 gouden regels. Daarnaast heb je een goede accubewaker nodig die je alle benodigde informatie geeft om die kennis goed toe te kunnen passen.”