30.000 Vrijetijdsvoertuigen uit de Capron fabriek

capron 30000e voertuig geleverd

Het 30.000e vrijetijdsvoertuig rolt uit de Capron fabriek

NEUSTADT – Nog geen 9 jaar na de start mag Capron zich verheugen op het feit dat er inmiddels 30.000 voertuigen door de fabriek zijn geleverd.

Momenteel worden er dagelijks zo’n 30 voertuigen afgeleverd door de beide productielijnen van de fabriek in Neustadt. Het dertigduizendste voertuig werd dinsdag 19 mei afgeleverd, een Sunlight A70 alkoof camper.

In november 2006 werd de productie gestart in de fabriek van Capron, die onderdeel uit maakt van de Erwin Hymer Group. Er worden zowel campers als caravans gemaakt, voornamelijk onder de merknamen Carado en Sunlight. De omzet ontwikkelde zich al direct na de start heel positief, de productieaantallen stegen ieder jaar aanzienlijk. Er kon bij de start namelijk gebruik worden gemaakt van het dealernetwerk van Hymer en Dethleffs waardoor de fabriek een vliegende start kon maken. Een paar weken geleden heeft Capron een tweede productielijn in gebruik genomen om de productiecapaciteit nog verder te vergroten.

De fabriek produceert alleen in opdracht, er zijn dus geen voertuigen op voorraad. In combinatie met het uitgekiend modellenpalet, de slimme modulaire bouwmethode en de doordachte logistiek zorgt dat voor een hoge efficiency waardoor de fabriek Duitse kwaliteit tegen zeer aantrekkelijk prijzen kan leveren.

De komende dagen zal het 30.000e voertuig zijn eerste reis maken, op weg naar zijn Zwitserse eigenaar, die er ongetwijfeld veel plezier aan zal beleven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel