Campersite - Alles over campers, camperplaatsen, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe campers

 

Nieuwsrubrieken

 

Camper kopen

Camper huren

Bedrijven

Bestemmingen

Campings

Onderhoud


Accessoires

Techniek

Hobby campers in modeljaar 2015 met CI-BUS systeem

FOCKBEK - De Duitse caravan- en camperproducent Hobby gaat modeljaar 2015 in met een nog breder leveringsprogramma dan voorheen.

 

Naast de nieuwe Vantana buscamper wordt het programma ook met een nieuwe serie compacte semi-integraal campers, genaamd Optima, uitgebreid. Ook zijn er de nodige verbeteringen en vernieuwingen op het technische vlak.


lees verder (246 woorden)

Carthago geeft Chic C-Line nieuwe look & feel

AULENDORF - Carthago vernieuwt haar modellen niet zo vaak. Het exclusieve Duitse merk brengt zoals veel andere merken niet elk modeljaar een geheel nieuwe modellenreeks uit maar probeert haar modellen elk jaar gewoon nóg verder te verfijnen.

 

En Carthago heeft ook nu, met het nieuwe modeljaar in het vooruitzicht, weer diverse noviteiten die nog steeds zijn gebaseerd op het vertrouwde Carthago bouwconcept. Wat goed is, hoeft immers niet veranderd te worden.


lees verder (165 woorden)

Vantana, de eerste buscamper van Hobby

FOCKBEK - Hobby presenteert haar eerste buscamper, de Vantana. Compact, maar comfortabel, zoals Hobby zelf zegt. De Vantana bevat alles wat je nodig hebt en van een Hobby camper verwacht maar dan in veel bescheidener afmetingen.

 

Qua uiterlijk mag de Vantana er zeker zijn. Hobby besteedt altijd veel aandacht aan het uiterlijk en design van haar voertuigen en is er ook bijnde Vantana in geslaagd om de camper een zeer attractief uiterlijk te geven.


lees verder (163 woorden)

LMC past modellenpalet in 2015 verder aan

SASSENBERG - LMC heeft vorig jaar besloten om afscheid te nemen van het merk T.E.C. en de modellen van T.E.C., die immers toch al de nodige jaren uit dezelfde fabriek afkomstig waren, in het eigen LMC programma op te nemen. Voor modeljaar 2015 heeft men besloten om het modellenpalet aan te passen zodat er een meer marktconform en integraal leveringsprogramma ontstaat.

 

Door deze ingreep zal LMC in modeljaar 2015 vijf nieuwe modellen campers aan het programma toevoegen. Naast de Breezer H 747 en de Cruiser SL 632 zijn dat de Explorer SL 585, 635 en 655. Ook vervallen er diverse modellen. In de Breezer serie zijn dat de A 654 G, V 546 G en H 577, bij de Cruiser verdwijnen de SL T 592, SL T 652 G en Cruiser CL T 661. Ook de Explorer SL I 695 G, CL I 650 G en 660 zien we niet meer in het programma terug.


lees verder (395 woorden)

Veel nieuws bij Adria in modeljaar 2015

NOVO MESTO - De invoering van de nieuwe Fiat Ducato heeft de ontwerpafdelingen van Europesche camperproducenten de afgelopen periode meer dan voldoende werk opgeleverd. De op- en inbouwen moeten er immers in alle opzichten op worden aangepast.


Dat gaat ook op voor Adria. Het Sloveense merk liet getuige de fraaie kap boven de cabine al eerder zien dat het de nieuwe Coral uitstekend bij de nieuwe Fiat Ducato past. Nu zijn ook de andere vernieuwde modellen, namelijk de Twin, Sonic en Matrix, aan de pers en dealers gepresenteerd.
 
 
Nieuwe Fiat Ducato
De nieuwe Fiat Ducato biedt de gebruikers behalve een ander neusje en cabine natuurlijk ook de nodige technische verbeteringen. Zo heeft de vernieuwde Ducato bijvoorbeeld een veel gunstiger brandstofverbruik door de toepassing van de nieuwe Comfort-Matic versnellingsbak van de Ducato in de 2.3 en 3.0 uitvoering, de Fiat Stop & Start technologie en de Gear Shift Indicator. Deze zaken kunnen samen voor een behoorlijke brandstofbesparing zorgen, zowel in de stad als op de buitenwegen.
 
De Fiat Ducato wordt geleverd met 2.0 liter MultiJet met 115pk, een 2.3 diesel met 130 pk, een 2.3 MultiJet met 150 pk en een koppel van 350 Nm alsmede een 3.0 liter MultiJet met maar liefst 180 pk en een indrukwekkend koppel van 400 Nm. Verder zijn de motoren een stuk stiller, stoten ze minder C02 uit en voldoen ze ook aan de Euro- en homologatienormen.

lees verder (519 woorden)

Drie nieuwe modellen bij Sunlight in seizoen 2013

Sunlight, dat qua omzet dit jaar een record boekte, introduceert voor komend seizoen 3 nieuwe indelingen; 2 semi-integraal campers en een alkoof camper.

 

Het Sunlight programma telt in modeljaar 2013 daarmee totaal 13 modellen campers, verdeeld over 2 opbouwvarianten.


lees verder (328 woorden)

Sun Living campers opnieuw op Nederlandse markt

De Vlaanderen Groep zet de campers van Sun Living opnieuw in de markt. Het leveringsprogramma is geheel nieuw opgezet en bestaat uit 6 modellen, verdeeld over 4 series.

 

De series omvatten een buscamper, 2 semi-integraal campers, een cross-over camper en 2 alkoof campers.


lees verder (228 woorden)

Kabe campers ook op Nederlandse markt

Met ingang van modeljaar 2013 zullen behalve de caravans ook  de campers van Kabe in Nederland worden verkocht. Kabe maakt al langer campers, maar die waren vanwege hun gewicht (boven 3500 kg) en aanschafprijs voor de Nederlandse markt niet erg interessant.

 

Maar met de komst van lichtere, betaalbare modellen uit de Travelmaster 7000 serie worden de campers van Kabe alsnog in Nederland op de markt gebracht. Vooralsnog heeft de importeur bewust voor één dealer gekozen: Eurotrek in Assen. De eerste Kabe Travelmasters zullen begin september te zien zijn, op Dordrecht Open.


Bürstner Nexxo T 660 Moonlight Edition

De Bürstner dealers introduceren een exclusief actiemodel in de Nexxo serie, de Bürstner Nexxo T 660 Moonlight Edition.

 

Dit in strikt gelimiteerde oplage gebouwde actiemodel wordt door Bürstner voorzien van een riante hoeveelheid opties en accessoires, en bovendien tegen een extra scherpe prijs geleverd.


lees verder (277 woorden)

Pilote buscampers

Pilote, dat komend seizoen 50 jaar bestaat, breidt om dit jubileum te vieren haar gamma uit met verschillende nieuwe indelingen en modellen, waaronder integraal modellen met een lengte van 5,99 m.

 

Maar Pilote gaat ook meer aandacht aan buscampers schenken en introduceert daarin 2 modellen: de Pilote F600DGA met dwars bed en de Pilote F630DGJA met enkele bedden.


lees verder (146 woorden)