Campersite - Alles over campers, camperplaatsen, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe campers

 

Nieuwsrubrieken

 

Camper kopen

Camper huren

Bedrijven

Bestemmingen

Campings

Onderhoud


Accessoires

Techniek

Karmann bouwt de Dexter nu ook op een Mercedes Sprinter

SPRENDLINGEN - Het programma van Karmann Mobil blijft maar groeien. Op de CMT Stuttgart introduceerde Karmann niet alleen de compacte Kolibri op basis van de Renault Trafic maar ook de nieuwe Dexter 590. Dit is de eerste Dexter die Karmann op basis van een Mercedes Sprinter bouwt.


lees verder (188 woorden)

Hymer laat studentes Lady Camper bedenken

 BAD WALDSEE – Hymer is sinds eind vorig jaar de gastheer van een bijzonder project. Er is bij Hymer namelijk hard gewerkt aan de ontwikkeling van de zogenaamde Lady Camper. In dit geval is het niet de normale ontwerpafdeling die door Hymer aan het werk is gezet, maar een team van twaalf jonge studentes.

 

Ongetwijfeld zullende andere inzichten en behoeftes die deze jongedames hebben ook leiden tot een andere camper. Dat zal niet alleen om de „female touch“ gaan, maar ook vanwege het feit dat deze studentes minstens een generatie jonger zijn dan de mensen die doorgaans een Hymer camper kopen. Dat zal ongetwijfeld zijn invloed hebben op het ontwerp van de camper.


lees verder (225 woorden)

Hymer toont nieuwe ML-I integraal camper

BAD WALDSEE – Hymer toonde op de CMT in Stuttgart de nieuwe Hymermobil ML-I. Hoewel er al een tijdje wat persfoto's circuleerden werd deze compacte camper nu voor het eerst aan het publiek tentoongesteld. De nieuwe Hymermobil ML-I is een comfortabele, stijlvolle camper, en min of meer een integraal versie van de ML-T half integraal camper.

 

Ook de ML-I wordt dus op basis van een Mercedes Sprinter gebouwd en heeft een omvangrijk veiligheidspakket en een ruime standaarduitrusting. Uiteraard wordt ook de ML-I volgens het ‘Leichtbaukonzept’ van Hymer gebouwd.


lees verder (203 woorden)

Dethleffs brengt actiemodel Trend uit

STUTTGART – Op de CMT in Stuttgart toont Dethleffs een speciaal actiemodel van de Trend camper serie. Dit actiemodel, genaamd Trend ST is ingericht in een heldere, frisse kleurstelling, afgeleid van het typische Scandinavische design. Uiteraard is dit model completer, mooier en voordeliger dan het standaard model.


lees verder (171 woorden)

Nieuwe Pössl Globestar 600 L met enkele bedden

STUTTGART – De nieuwe Globestar 600 L is volgens Pössl compact maar biedt evengoed alle benodigde ruimte die je van een comfortabele buscamper mag verwachten. Pössl introduceerde deze nieuwe buscamper op de CMT in Stuttgart, die wordt gehouden van 17 tot 25 januari. Pössl had een mooie uitdaging bij de ontwikkeling van de Globestar 600 L, men wilde namelijk de bekende indeling met enkele bedden van de Campscout R in een buscamper van nog geen 6 meter lang onder brengen.


Deze lengte is voor camperaars die met de camper naar en door Scandinavië reizen belangrijk in verband met de tariefstelling van de tolgelden. Voor voertuigen langer dan 6 meter moet men vaak aanzienlijk meer betalen voor de tolbruggen en veerponten. Een kortere camper is natuurlijk ook makkelijker om mee te rijden, met name bij het manoeuvreren en parkeren.


lees verder (222 woorden)

De eerste Mercedes Vito 4×4 W447 buscamper is van Terracamper

HAGEN – Op de komende editie van de CMT, die wordt gehouden 17 t/m 25 januari 2015 in Stuttgart, is de nieuwe Tecamp één van de vele noviteiten. De bouwer daarvan, Terracamper uit Hagen, toont voor het eerst de Tecamp welke op basis van de nieuwe W 447 versie van Mercedes Vito 4×4 wordt gebouwd.

 

Daarmee is Terracamper de eerste camperbouwer die de allernieuwste versie van de Vito 4×4 als camper kan laten zien.


lees verder (221 woorden)

LMC boort met Grand Breezer nieuw marktsegment aan

SASSENBERG – Met de nagelnieuwe, 8,32 meter lange Grand Breezer 834 G begeeft LMC begeeft zich in een geheel nieuw segment, namelijk dat van alkoofcampers in de achtmeter-klasse. LMC bouwt de tandemasser op basis van een Fiat Ducato, voorzien van een 130 pk motor en een AL-KO-chassis.


Het maximaal toelaatbare totaalgewicht is niet gering, namelijk 4,25 ton (verhoging tot vijf ton is mogelijk) zodat deze wagen zich voornamelijk richt op grotere reisgezelsachappen, zoals gezinnen met veel kinderen, of grootouders die met zowel hun kinderen als kleinkinderen op stap willen. Die doelgroep lijkt klein, toch zijn er aardig wat verhuurbedrijven die dergelijke grote en ruime campers graag in hun verhuurprogramma op zullen nemen.


lees verder (241 woorden)

Camperdream is dealer VANTourer buscampers

NIJVERDAL – De markt voor buscampers groeit nog steeds, zowel in Duitsland als in Nederland. Reden voor Camperdream om de aanstelling als officieel dealer van de buscampers van VANTourer voor Nederland te verwerven. Dit nog vrij jonge merk buscampers wordt gebouwd in de fabrieken van Knaus. De buscampers zijn leverbaar in de bekende lengtematen van 5,99 en 6,37 meter, waarbij de Fiat Ducato als basis dient.VANTourer kent binnen deze 2 lengtematen 3 verschillende uitvoeringen, Basic, Comfort en Prime. Men heeft bewust gekozen voor deze uitvoering en niet voor optiepakketten die het de koper soms knap ingewikkeld maken.


lees verder (95 woorden)

Westfalia neemt Club Joker met hefdak weer in productie

RHEDA-WIEDENBRUCK – Goed nieuws voor de liefhebbers van de bekende Westfalia buscampers met hefdak, zoals Westfalia die al sinds 1951 op basis van Volkswagen bestelbusjes bouwt. Een aantal jaren geleden hebben Volkswagen en Westfalia hun samenwerking beëindigd en sindsdien bouwt Volkswagen de California buscamper, die eerder de Westfalia Club Joker heette, zelf. Maar Westfalia heeft besloten om nu zelf een Volkswagen camper met hefdak, ook nu weer onder de naam Westfalia Club Joker, te gaan bouwen. Deze zal voorjaar 2015 op de markt komen.


lees verder (153 woorden)

Bürstner presenteert nieuwe Travel Van, Nexxo, Nexxo time en Ixeo time

KEHL – Bürstner, de Duitse fabrikant van campers en caravans, heeft vanwege de komst van de nieuwe Fiat Ducato besloten om voor modeljaar 2015 verschillende series semi-integraal campers gewoon geheel te vernieuwen. Dit betreft de volgende modellen: de Travel Van, Nexxo, Nexxo time en de Ixeo time. Deze series zijn geheel nieuw ontwikkeld en uiteraard ook verbeterd.

 

Bovendien wordt de Nexxo time als geheel nieuwe serie voor het lagere middensegment uitgebracht. Daamee moet het programma semi-integraal campers van Bürstner niet alleen weer helemaal actueel zijn, maar ook beter afgestemd op de huidge marktomstandigheden.


lees verder (252 woorden)