Campersite - Alles over campers, camperplaatsen, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe campers

 

Nieuwsrubrieken

 

Camper kopen

Camper huren

Bedrijven

Bestemmingen

Campings

Onderhoud


Accessoires

Techniek

Camperdream is dealer VANTourer buscampers

NIJVERDAL – De markt voor buscampers groeit nog steeds, zowel in Duitsland als in Nederland. Reden voor Camperdream om de aanstelling als officieel dealer van de buscampers van VANTourer voor Nederland te verwerven. Dit nog vrij jonge merk buscampers wordt gebouwd in de fabrieken van Knaus. De buscampers zijn leverbaar in de bekende lengtematen van 5,99 en 6,37 meter, waarbij de Fiat Ducato als basis dient.VANTourer kent binnen deze 2 lengtematen 3 verschillende uitvoeringen, Basic, Comfort en Prime. Men heeft bewust gekozen voor deze uitvoering en niet voor optiepakketten die het de koper soms knap ingewikkeld maken.


lees verder (95 woorden)

Westfalia neemt Club Joker met hefdak weer in productie

RHEDA-WIEDENBRUCK – Goed nieuws voor de liefhebbers van de bekende Westfalia buscampers met hefdak, zoals Westfalia die al sinds 1951 op basis van Volkswagen bestelbusjes bouwt. Een aantal jaren geleden hebben Volkswagen en Westfalia hun samenwerking beëindigd en sindsdien bouwt Volkswagen de California buscamper, die eerder de Westfalia Club Joker heette, zelf. Maar Westfalia heeft besloten om nu zelf een Volkswagen camper met hefdak, ook nu weer onder de naam Westfalia Club Joker, te gaan bouwen. Deze zal voorjaar 2015 op de markt komen.


lees verder (153 woorden)

Bürstner presenteert nieuwe Travel Van, Nexxo, Nexxo time en Ixeo time

KEHL – Bürstner, de Duitse fabrikant van campers en caravans, heeft vanwege de komst van de nieuwe Fiat Ducato besloten om voor modeljaar 2015 verschillende series semi-integraal campers gewoon geheel te vernieuwen. Dit betreft de volgende modellen: de Travel Van, Nexxo, Nexxo time en de Ixeo time. Deze series zijn geheel nieuw ontwikkeld en uiteraard ook verbeterd.

 

Bovendien wordt de Nexxo time als geheel nieuwe serie voor het lagere middensegment uitgebracht. Daamee moet het programma semi-integraal campers van Bürstner niet alleen weer helemaal actueel zijn, maar ook beter afgestemd op de huidge marktomstandigheden.


lees verder (252 woorden)

Sunlight viert 10-jarig jubileum met speciale uitvoering

NEUSTADT - Het is alweer 10 jaar geleden dat Sunlight, als dochteronderneming van Dethleffs, haar eerste modellen op de markt bracht. Dat is uiteraard een aanleiding om een jubileummodel uit te brengen. Dit model zal leverbaar zijn in 2 indelingen, de T 68 en de T 69L.

 

Los van het financiële voordeel dat je met zo'n speciaal actiemodel meestal hebt, krijg je ook de nodige extra's voor je geld. Zo is de bekleding van het interieur deels in leder uitgevoerd en zijn de buitenwanden in glad, zilvergrijs aluminium uitgevoerd.


lees verder (262 woorden)

Lunar timmert aan de weg met Cristall buscampers

Cristall bouwde ooit campers tot de eigenaar van het bedrijf, de Tirus Groep waar ook o.a. Chateau en Home Car onder vielen, failliet ging. Het merk is daarna overgenomen door de Engelse caravanbouwer Lunar.

 

In januari 2013 stond Cristall vrij onverwacht op de CMT Messe in Stuttgart met een heel compacte buscamper, de Camper Car.


lees verder (233 woorden)

Hobby campers in modeljaar 2015 met CI-BUS systeem

FOCKBEK - De Duitse caravan- en camperproducent Hobby gaat modeljaar 2015 in met een nog breder leveringsprogramma dan voorheen.

 

Naast de nieuwe Vantana buscamper wordt het programma ook met een nieuwe serie compacte semi-integraal campers, genaamd Optima, uitgebreid. Ook zijn er de nodige verbeteringen en vernieuwingen op het technische vlak.


lees verder (246 woorden)

Carthago geeft Chic C-Line nieuwe look & feel

AULENDORF - Carthago vernieuwt haar modellen niet zo vaak. Het exclusieve Duitse merk brengt zoals veel andere merken niet elk modeljaar een geheel nieuwe modellenreeks uit maar probeert haar modellen elk jaar gewoon nóg verder te verfijnen.

 

En Carthago heeft ook nu, met het nieuwe modeljaar in het vooruitzicht, weer diverse noviteiten die nog steeds zijn gebaseerd op het vertrouwde Carthago bouwconcept. Wat goed is, hoeft immers niet veranderd te worden.


lees verder (165 woorden)

Vantana, de eerste buscamper van Hobby

FOCKBEK - Hobby presenteert haar eerste buscamper, de Vantana. Compact, maar comfortabel, zoals Hobby zelf zegt. De Vantana bevat alles wat je nodig hebt en van een Hobby camper verwacht maar dan in veel bescheidener afmetingen.

 

Qua uiterlijk mag de Vantana er zeker zijn. Hobby besteedt altijd veel aandacht aan het uiterlijk en design van haar voertuigen en is er ook bijnde Vantana in geslaagd om de camper een zeer attractief uiterlijk te geven.


lees verder (179 woorden)

LMC past modellenpalet in 2015 verder aan

SASSENBERG - LMC heeft vorig jaar besloten om afscheid te nemen van het merk T.E.C. en de modellen van T.E.C., die immers toch al de nodige jaren uit dezelfde fabriek afkomstig waren, in het eigen LMC programma op te nemen. Voor modeljaar 2015 heeft men besloten om het modellenpalet aan te passen zodat er een meer marktconform en integraal leveringsprogramma ontstaat.

 

Door deze ingreep zal LMC in modeljaar 2015 vijf nieuwe modellen campers aan het programma toevoegen. Naast de Breezer H 747 en de Cruiser SL 632 zijn dat de Explorer SL 585, 635 en 655. Ook vervallen er diverse modellen. In de Breezer serie zijn dat de A 654 G, V 546 G en H 577, bij de Cruiser verdwijnen de SL T 592, SL T 652 G en Cruiser CL T 661. Ook de Explorer SL I 695 G, CL I 650 G en 660 zien we niet meer in het programma terug.


lees verder (395 woorden)

Veel nieuws bij Adria in modeljaar 2015

NOVO MESTO - De invoering van de nieuwe Fiat Ducato heeft de ontwerpafdelingen van Europesche camperproducenten de afgelopen periode meer dan voldoende werk opgeleverd. De op- en inbouwen moeten er immers in alle opzichten op worden aangepast.


Dat gaat ook op voor Adria. Het Sloveense merk liet getuige de fraaie kap boven de cabine al eerder zien dat het de nieuwe Coral uitstekend bij de nieuwe Fiat Ducato past. Nu zijn ook de andere vernieuwde modellen, namelijk de Twin, Sonic en Matrix, aan de pers en dealers gepresenteerd.
 
 
Nieuwe Fiat Ducato
De nieuwe Fiat Ducato biedt de gebruikers behalve een ander neusje en cabine natuurlijk ook de nodige technische verbeteringen. Zo heeft de vernieuwde Ducato bijvoorbeeld een veel gunstiger brandstofverbruik door de toepassing van de nieuwe Comfort-Matic versnellingsbak van de Ducato in de 2.3 en 3.0 uitvoering, de Fiat Stop & Start technologie en de Gear Shift Indicator. Deze zaken kunnen samen voor een behoorlijke brandstofbesparing zorgen, zowel in de stad als op de buitenwegen.
 
De Fiat Ducato wordt geleverd met 2.0 liter MultiJet met 115pk, een 2.3 diesel met 130 pk, een 2.3 MultiJet met 150 pk en een koppel van 350 Nm alsmede een 3.0 liter MultiJet met maar liefst 180 pk en een indrukwekkend koppel van 400 Nm. Verder zijn de motoren een stuk stiller, stoten ze minder C02 uit en voldoen ze ook aan de Euro- en homologatienormen.

lees verder (519 woorden)