Campersite - Alles over campers, camperplaatsen, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe campers

 

Nieuwsrubrieken

 

Camper kopen

Camper huren

Bedrijven

Bestemmingen

Campings

Onderhoud


Accessoires

Techniek

Compactere campers bij Eura Mobil, Forster en Karmann Mobil

SPRENDLINGEN – Eura Mobil gaat haar programma campers aanpassen. Een groot deel van de in 2014 verkochte campers had namelijk enkele bedden achterin, een MTM van 3500 kilo en een lengte van 7 meter of minder.


Daarom gaat Eura Mobil gaandeweg meer campermodellen in dat compactere segment ontwikkelen.


lees verder (136 woorden)

LMC ‘60 Jahre’ jubileummodellen

SASSENBERG – Omdat het dit jaar 60 jaar geleden is dat LMC haar allereerste caravan bouwde, brengt het merk dit jaar een aantal jubileummodellen uit. Afgelopen voorjaar werd al een eerste jubileumcaravan getoond, dit keer zijn de campers aan de beurt.

 

LMC heeft gekozen voor campers uit de Cruiser serie, beide voorzien van enkele bedden achterin, namelijk de T662G en de T712. De T662G is 6,99 meter lang, de T712 meet 7,38 meter. Beide modellen staan inmiddels bij de LMC dealers.


lees verder (113 woorden)

Rapido introduceert Design Edition van 890F

ZOETERMEER – Eén van de populairste intergraal modellen van Rapido is de 890F. Reden voor Rapido om ook een DE (Design Edition) daarvan te introduceren. Deze uitvoering is gebaseerd op een aantal van de meest verkochte opties van dit model.

 

De DE-uitvoering van de 890F is 7,39 m lang en is voorzien van een verlaagd chassis met vergrote spoorbreedte. De camper is naar keuze beschikbaar met een maximaal toelaatbare massa (MTM) van 3500 en 4500 kg. De Ducato, waar de Rapido 890F op is gebouwd, heeft standaard 130 pk maar uiteraard kan men ook voor een zwaardere motorisering kiezen.


lees verder (186 woorden)

C700S: nieuwe alkoof camper van Pilote

Pilote heeft opnieuw een alkoof camper in het programma opgenomen. Het Franse merk had een aantal jaren geleden afscheid van deze modellen genomen, maar komt daar nu op terug. Dat is ergens ook niet zo gek, want de nieuwe C700S alkoof camper biedt een zee aan ruimte.

 

Je hebt met deze camper, die nog geen 7 meter lang is, de beschikking over leef- en slaapruimte voor maar liefst 6 personen. Er zijn zowel 6 slaapplaatsen, 6 goedgekeurde zitplaatsen en de dubbele treinzit biedt ook zitruimte voor 6 personen.


lees verder (189 woorden)

Karmann bouwt de Dexter nu ook op een Mercedes Sprinter

SPRENDLINGEN - Het programma van Karmann Mobil blijft maar groeien. Op de CMT Stuttgart introduceerde Karmann niet alleen de compacte Kolibri op basis van de Renault Trafic maar ook de nieuwe Dexter 590. Dit is de eerste Dexter die Karmann op basis van een Mercedes Sprinter bouwt.


lees verder (188 woorden)

Hymer laat studentes Lady Camper bedenken

 BAD WALDSEE – Hymer is sinds eind vorig jaar de gastheer van een bijzonder project. Er is bij Hymer namelijk hard gewerkt aan de ontwikkeling van de zogenaamde Lady Camper. In dit geval is het niet de normale ontwerpafdeling die door Hymer aan het werk is gezet, maar een team van twaalf jonge studentes.

 

Ongetwijfeld zullende andere inzichten en behoeftes die deze jongedames hebben ook leiden tot een andere camper. Dat zal niet alleen om de „female touch“ gaan, maar ook vanwege het feit dat deze studentes minstens een generatie jonger zijn dan de mensen die doorgaans een Hymer camper kopen. Dat zal ongetwijfeld zijn invloed hebben op het ontwerp van de camper.


lees verder (225 woorden)

Hymer toont nieuwe ML-I integraal camper

BAD WALDSEE – Hymer toonde op de CMT in Stuttgart de nieuwe Hymermobil ML-I. Hoewel er al een tijdje wat persfoto's circuleerden werd deze compacte camper nu voor het eerst aan het publiek tentoongesteld. De nieuwe Hymermobil ML-I is een comfortabele, stijlvolle camper, en min of meer een integraal versie van de ML-T half integraal camper.

 

Ook de ML-I wordt dus op basis van een Mercedes Sprinter gebouwd en heeft een omvangrijk veiligheidspakket en een ruime standaarduitrusting. Uiteraard wordt ook de ML-I volgens het ‘Leichtbaukonzept’ van Hymer gebouwd.


lees verder (203 woorden)

Dethleffs brengt actiemodel Trend uit

STUTTGART – Op de CMT in Stuttgart toont Dethleffs een speciaal actiemodel van de Trend camper serie. Dit actiemodel, genaamd Trend ST is ingericht in een heldere, frisse kleurstelling, afgeleid van het typische Scandinavische design. Uiteraard is dit model completer, mooier en voordeliger dan het standaard model.


lees verder (171 woorden)

Nieuwe Pössl Globestar 600 L met enkele bedden

STUTTGART – De nieuwe Globestar 600 L is volgens Pössl compact maar biedt evengoed alle benodigde ruimte die je van een comfortabele buscamper mag verwachten. Pössl introduceerde deze nieuwe buscamper op de CMT in Stuttgart, die wordt gehouden van 17 tot 25 januari. Pössl had een mooie uitdaging bij de ontwikkeling van de Globestar 600 L, men wilde namelijk de bekende indeling met enkele bedden van de Campscout R in een buscamper van nog geen 6 meter lang onder brengen.


Deze lengte is voor camperaars die met de camper naar en door Scandinavië reizen belangrijk in verband met de tariefstelling van de tolgelden. Voor voertuigen langer dan 6 meter moet men vaak aanzienlijk meer betalen voor de tolbruggen en veerponten. Een kortere camper is natuurlijk ook makkelijker om mee te rijden, met name bij het manoeuvreren en parkeren.


lees verder (222 woorden)

De eerste Mercedes Vito 4×4 W447 buscamper is van Terracamper

HAGEN – Op de komende editie van de CMT, die wordt gehouden 17 t/m 25 januari 2015 in Stuttgart, is de nieuwe Tecamp één van de vele noviteiten. De bouwer daarvan, Terracamper uit Hagen, toont voor het eerst de Tecamp welke op basis van de nieuwe W 447 versie van Mercedes Vito 4×4 wordt gebouwd.

 

Daarmee is Terracamper de eerste camperbouwer die de allernieuwste versie van de Vito 4×4 als camper kan laten zien.


lees verder (221 woorden)