Campersite - Alles over campers, camperplaatsen, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe campers

 

Nieuwsrubrieken

 

Camper kopen

Camper huren

Bedrijven

Bestemmingen

Campings

Onderhoud


Accessoires

Techniek

Camping Indeverte in Lottum is voortaan campercamping

Minicamping IndeVerte in het Noord-Limburgse Lottum maakt bekend dat de camping eerder dit jaar is omgebouwd tot een campercamping.

 

De campercamping IndeVerte telt nu vijftig standplaatsen voor campers, daarbij zijn er ook een moderne, luxe sanitaire voorzieningen met o.a. een wasmachine en vloerverwarming. Ook is er voorzien in een oplaadpunt voor elektrische fietsen. De campercamping is het hele jaar door geopend.

 

© foto Campercamping IndeVerte


Camperplaatsen zoeken?

 

Opening camperplaatsen Hardenberg

Op vrijdag 21 september opent wethouder Jannes Janssen de vier camperplaatsen die gerealiseerd zijn op Park Kruserbrink.

 

Deze opening van de camperplaatsen, die het laatste onderdeel van de herinrichting van Park Kruserbrink zijn, vindt om 15.30 uur plaats op de Camper Occasionshow in de Evenementenhal in Hardenberg.


lees verder (104 woorden)

Camperplaatsen bij Panoramaweingut Reinhard Baumgärtner

Het afgelopen winter geheel nieuw opgezette Panoramaweingut Reinhard Baumgärtner in Sachsenheim-Hohenhaslach heeft haar toeristische aanbod aangevuld met 2 eigen camperstandplaatsen.

 

Camperaars kunnen zo een tijdje tussen de druiven verblijven, met een uitzicht dat reikt tot aan de Schwäbische Alb en het Zwarte Woud. Er zijn voorzieningen voor drinkwater en afvalwater, alsmede een toilet. De bezoekers kunnen genieten van het landschap en het natuurpark en hoeven na het wijnproeven 's avonds niet meer achter het stuur te kruipen.


Verbouwing camperplaats Holländer See bij Geldern gereed

De verbouwing van camperplaats "Holländer See" in het Duitse Geldern is gereed. Voor ongeveer € 90.000 werden een nieuwe toerit alsmede een aantal extra standplaatsen aangelegd. Door deze uitbreiding heeft de camperplaats nu een capaciteit van 55 à 60 stelplaatsen.

 

Ook is er een transparant geluidsscherm geplaatst, zodat er op de camperplaats minder geluidshinder van het langsrijdende verkeer is. Verder is er ook op gbied van de verzorging het één en ander verbeterd: bij de toerit is een nieuwe grote verzorgingsunit en een gescheiden drinkwatertappunt (ca 90 liter voor een euro) geplaatst . Ook het aantal stroomaansluitingen is flink uitgebreid. Alleen enkele kleine werkzaamheden, zoals het aanleggen van de borders, moeten nog worden uitgevoerd. Het stadsbestuur van Geldern heeft het overnachtingstarief bepaald op € 7,- per nacht.


Verkiezing Camperplaats van het Jaar 2012

De Nederlandse Kampeerauto Club is begonnen met de verkiezing voor de Camperplaats van het Jaar 2012. De uitslag wordt hier nog steeds bepaald door de camperaars zelf.

 

Op basis van de beoordelingen van bezoekers van de website is er in elke provincie een camperplaats genomineerd, waarop de camperaars kunnen stemmen. Dat stemmen kan t/m zondag 3 juni via de website van de NKC.


lees verder (174 woorden)

Camperplaatsen langs Waalkade Nijmegen

Camperaars kunnen in Nijmegen voortaan ‘s zomers hun camper parkeren in de Lindenberghaven, op de Waalkade, op loopafstand van het stadscentrum.

 

Daar worden bestaande parkeervakken ingericht als zes tijdelijke camperplaatsen, die geopend zijn in de zomermaanden; dit jaar van 1 juni tot 1 september en in 2013 van 1 mei tot 1 september.


lees verder (66 woorden)

Camperplaatsen Doornenburg, Bemmel en Huissen

In Huissen en Bemmel had de gemeente Lingewaard bij wijze van proef een aantal camperplaatsen gerealiseerd. De gemeente concludeert nu dat deze proef geslaagd is en dat de camperplaatsen definitief zijn.

 

Ook Doornenburg krijgt nu een camperplaats, vlak bij het kasteel. Er is, in overleg met kasteel Doornenburg, gekozen voor drie plekken langs de Kerkstraat. Omdat het parkeerterrein daar toch opnieuw wordt bestraat kunnen de camperplaatsen tijdens deze herinrichting ook meteen worden aangelegd.

 

Bron: de Gelderlander


Espana Discovery 2012

Espana Discovery, het Spaanse alternatief voor France Passion, heeft dit jaar een nieuwe regio toegevoegd. Men kan nu namelijk ook bij 20 bedrijven in Baskenland overnachten.

 

Er zijn nu totaal meer dan 120 bedrijven rond Valencia, Cataluña, Aragon, Galicia en Baskenland waar men, mits men lid is van Espana Discovery, gratis kan overnachten.

 


Campercamping in Amsterdam

Amsterdam krijgt per 1 juli 2012 een campercamping. Deze wordt gerealiseerd aan de noordzijde van het IJ, naast de bekende NDSM werf, zodat je een fraai uitzicht over het IJ hebt en makkelijk en via een nog te bouwen voetgangers/fietsbrug snel bij de pont naar het centrum van Amsterdam kunt.

 

Amsterdam City Camp krijgt een capaciteit van meer dan 100 campers op een permanent bemand terrein dat is omgeven door een hekwerk dat ‘s avonds wordt afgesloten. Het overnachtingstarief bedraagt € 10 per camper plus € 10 per persoon vanaf 12 jaar. Douches, toiletten en electriciteit zijn in de prijs ingegrepen. Men kan inchecken van 8 tot 20 uur en uitchecken van 8 tot 11 uur. De bedoeling is dat Amsterdam City Camp 4 maanden per jaar open is: mei, juni, juli en augustus. In september wordt het terrein als parkeerterrein voor de Hiswa te Water gebruikt.


Camperplaats Kampen blijft gratis

De populariteit van de camperplaats aan het Burgemeester Berghuisplein in Kampen blijft de gemoederen bezig houden. Er is op dit veelgebruikte parkeerterrein een speciale camperzone met ca 25 plaatsen toegewezen voor campers.

 

Helaas zijn er ook campereigenaren die hun camper, als deze camperplaatsen bezet zijn, op de parkeerplaatsen voor personenauto's plaatsen wat natuurlijk niet de bedoeling is en derhalve tot protesten van omwonenden leidt.


lees verder (79 woorden)