Campersite - Alles over campers, camperplaatsen, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe campers

 

Nieuwsrubrieken

 

Camper kopen

Camper huren

Bedrijven

Bestemmingen

Campings

Onderhoud


Accessoires

Techniek

Camper-informatie Frankrijk

Frankrijk, sinds vele jaren voor ons Nederlanders het populairste vakantieland van Europa.
Pas sinds 2007 van de eerste plaats verdrongen door Duitsland, waar we in toenmende mate korte vakanties doorbrengen.
Frankrijk heeft enorm veel te bieden: de Atlantische kust, de Middellandse Zeekust, de Alpen en talloze toeristisch aantrekkelijke gebieden daar tussenin!

Algemene links

Goedkoop tanken

Bijna iedereen die via Luxemburg naar Noord-Frankrijk reist wil goedkoop tanken. Langs de snelweg in Luxemburg staan dan ook steevast  "zo'n 50 wachtenden voor u" in de zomermaanden, ongeacht of je naar het zuiden of naar het noorden reist.

Oplossing: neem de afslag "Luxemburg Centrum", volg deze route zo'n 300 meter en je vindt aan de linkerhand een Seca pompstation, goedkoop en zonder wachtenden! Verderop zit ook nog een Esso en een Fina tankstation.

Nog een oplossing, voor hen die in het oosten van Nederland wonen: ga via Duitsland, de route door de Eifel doet je het lelijke Ruhrgebied snel vergeten, en meteen bij binnenkomst in Luxemburg kun je gewoon langs de snelweg goedkoop tanken zonder lange wachttijden.

Hub. Jussen schrijft: "Al eens de afslag Bettembourg geprobeerd? Twee grote, haast lege tankstations net voor de plaats Bettembourg, ca. 2 km van de afrit. Direct na de twee overvolle tankstations langs de snelweg!"

Met de camper door FrankrijkDe volgorde van de gebieden hierboven is tegen de klok in, te beginnen bij het Kanaal, de Franse noordwest-kust. Van daaruit naar het zuiden, naar de Middellandse Zee en weer omhoog naar het noorden. 

Camperplaatsen op andere websites

Verschillende Franse websites proberen een compleet overzicht te bieden van de duizenden camperplaatsen die Frankrijk rijk is. De grootste daarvan zijn:
 


Franstalige teksten/websites kun je eenvoudig naar het Nederlands vertalen met Babelfish en Google Vertaling.

 

Sanistations

Let op! Sommige nieuwe sanistations hebben een afwijkende koppeling om water te tanken, zie Mogelijk andere koppelingen sanistations Frankrijk.
 

Camperplaatsen bij boeren en wijngaarden

Als je wilt overnachten bij boeren en in wijngaarden in Frankrijk, dan kun je eens een kijkje nemen bij de organisatie France Passion (zie ook de aanbieding in de kiosk).

 

Overnachten op campings

Gezellige familie campings én streekinformatie (in het Nederlands) vind je bij Séjour Excellence, campingvakanties in Frankrijk. Nog meer campinglinks:

 

Overnachten op boerencampings

Een overzicht van boerencampings in Frankrijk vind je op de website van Bienvenue à la ferme, met ook de mogelijkheid om te zoeken naar campings in de buurt van een  bepaalde plaats.

 

Op Camping-Frankrijk.nl staat ook een lijst met SVR-campings in Frankrijk.

Navigatie

De Franse website Campingcar-infos heeft voor TomTom-navigatiesystemen een zogenaamd POI-bestand met alle camperplaatsen in Frankrijk. Dit bestand wordt maandelijks bijgewerkt en je kunt het gratis downloaden.
Naar de download-pagina...

Daarnaast biedt de Nederlandse website van 'de Hoekies' POI-bestanden van camperplaatsen in heel Europa (en meer!) voor verschillende navigatiesystemen.
Naar de download-pagina...


Met de camper door Frankrijk

Tip!

Met de camper naar Frankrijk? Bezoek de speciale France Passion pagina's van Campersite, en lees daar over de fantastische mogelijkheden van gratis overnachten bij de aangesloten wijnboeren!