Campersite - Alles over campers, camperplaatsen, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe campers

 

Nieuwsrubrieken

 

Camper kopen

Camper huren

Bedrijven

Bestemmingen

Campings

Onderhoud


Accessoires

Techniek

Camper-informatie Vlaanderen

Links

 

Tongeren

TongerenTongeren is de oudste stad van België en heeft vrij toegankelijke Romeinse ruïnes in het centrum. De stad is een bezoek meer dan waard. Bovendien is er elke zondagmorgen de bekende antiekmarkt, de grootste antiekmarkt van de Benelux!
Voorheen mocht je vrij overnachten op de parkeerplaats bij sporthal De Motten.


Tongeren Nu is er een nieuwe camperplaats op 500 meter van het centrum met een inrit aan de Fonteindreef en de Mulkerweg.
Gratis, met ruimte voor ca. 40 campers. Geen voorzieningen.

GPS : N 50 47.120 E 05 27.100
Bekijk de video

 

Tongeren antiekmarkt

Deze grote, wekelijkse antiekmarkt is zowel binnen als buiten en vrij toegankelijk. Vanaf de overnachtingsplaats is het amper 20 minuten lopen. Een aanrader! 

Leopoldsburg

Een nieuwe, grote motorhome parking in Leopoldsburg, aan de Rode Kruisstraat, wijk Strooiendorp (aan de weg Lommel - Leopoldsburg).
Alle voorzieningen, harde ondergrond en plaats voor ca. 85 campers.
Lees het uitgebreide persbericht.
GPS : N 51 08.030 E 05 15.390
Bekijk de video

(© foto: Wikipedia)

Blankenberge

Ad ten Berge schreef:
Parkeerplaats langs de weg Knokke-Blankenberge. Bij binnenkomst links aanhouden i.p.v. langs de kust en na 250 meter links. Geen voorzieningen, wel een rustige plek om te staan.
Een warenhuis kortbij en op loopafstand van het strand, aan het Emiel Moysonpad. Recht tegenover het Marine Park Sea-life.
André Dom vult aan: sinds 2009 een nieuw gemeentelijk reglement. Gratis, behalve van 07.00 tot 24.00 uur op zaterdagen, zon- en feestdagen en in alle schoolvakanties. Dan kost het € 1,00 per uur.
GPS : N 51 19.120 E 03 08.900

Zuienkerke

Ad ten Berge schreef: 
Dorpje onder Blankenberge aan de N326. Hier kun je staan op het plein achter het gemeentehuis midden in het dorp.
Gratis, geen voorzieningen, wel goed verlicht en lekker rustig.
GPS : N 51 15.930 E 03 09.250

Gavere

Gavere

Gavere ligt ten zuiden van Gent, halverwege Gent en Oudenaarde.
Luc Vlassenroot schreef: "het betreft de parking van het sportcomplex, rustig overnachten op loopafstand van winkel en bakker. Mooie startplaats voor fietstochten langs de Schelde en de Vlaamse Ardennen".  
Gelegen aan de Sportdreef. Gratis, geen voorzieningen.
GPS : N 50 55.673 E 03 39.496
Bekijk de video

Harelbeke

Harelbeke ligt in West-Vlaanderen, niet ver van de snelweg van Gent naar Lille én de Vlaamse Ardennnen! Het stadje beschikt over een camperplaats bij Sporthal "De Dageraad", ter hoogte van de kruidentuin en op 300 meter van het provinciaal domein.
Voorziening van water en lozing van afvalwater is aanwezig. Er is zowel een bakker als een slager in de directe nabijheid.
GPS : N 50 50.670 E 03 18.580 (bij benadering)

Poperinge

PoperingePoperinge heeft een parkeerplaats in het centrum die gebruikt mag worden door campers om te overnachten. Vanuit Poperinge kun je een bezoek brengen aan het trappistenklooster en brouwerij te West-Vleteren. Heerlijk bier, en: alleen hier te koop!
Gratis, geen voorzieningen.
GPS : N 50 51.200 E 02 43.400

Eeklo

S + E Een tip van Henk Mols: aan de nieuw aangelegde jachthaven in Eeklo is ook voorzien in een mooie, ruime camperplek. Er zijn ca. 10 tot 12 plaatsen, prijs € 7,00 per overnachting. Mét voorzieningen, electrisch € 3,00. Belasting € 1,00.
Wanneer je Eeklo inrijdt let dan op de bruine borden "Jachthaven".
GPS : N 51 10.700 E 03 32.950
Bekijk de video
  

 

Eeklo is een leuke plaats om te winkelen of uit te gaan, maar zou ook uitgangspunt kunnen zijn voor een bezoek aan Brugge of Gent.
De kantine van de jachthaven beschikt, evenals het Bureau voor Toerisme, over fietsroutes in de omgeving.

Brugge

S + E Camperplaats net achter het Minnewater, op het Bargeplein (Kanaaleiland). Mét voorzieningen.
Prijs € 15-20 per overnachting.
Er rijdt een bus naar het centrum, maar lopend ben je er in een kwartier. Volg de borden met parkeerplaats bussen.
Zie ook de website van de stad Brugge voor meer informatie en een plattegrond.
GPS : N 51 11.780 E 03 13.530
Bekijk de video

Tip: op zaterdagochtend is er een hele grote markt op 't Zand, echt de moeite waard. En drink dan een pilsje bij café-restaurant De Middenstand: alleen Bruggelingen zie je daar.

Gentbrugge

Belinda Göransson schrijft: afslag Gentbrugge, daarna rechtdoor, aan het eind van de weg rechtsaf. De camperplaats staat met een bordje aangegeven, naast sporthal Driebeek. Geen voorzieningen, wel mogelijkheid tot legen wc.
Er is een tramhalte voor een rechtstreekse verbinding met het centrum van Gent. Toevoeging: lawaai van nabijgelegen snelweg.
GPS : N 51 02.231 E 03 46.016
Bekijk de video

Eddy en Martine informeerden bij de gemeente: ook op de parking Land van Rodelaan (Gentbrugge) mag worden overnacht. Deze parkeerplaats wordt tevens gebruikt voor evenementen van motorhomeclubs. Zie ook www.visitgent.be

Gent

GentOver Gent schreef de gemeente: de parking aan de Dampoort is tijdelijk. Gent huurt dit terrein van de NMBS. Er wordt onderzocht of er investeringen kunnen gedaan worden om er campers te laten, maar dat is nog niet rond.

Antwerpen

In Antwerpen, aan de Schelde, kon je gratis staan op een grote parkeerplaats, naast de betaalde parkeerplaats, op de kade. Dat is echter voorbij, er komt een nieuwe, officiële camperplaats op de andere oever van de Schelde.

Meer informatie op de aparte pagina over Antwerpen!

Veurne

De camperplaats in Veurne (bij Oostende) is niet meer aan de kaai, maar schuin er tegenover aan de Lindendreef. Hier kunnen 6 campers gratis parkeren, zonder verdere voorzieningen.
Opgelet: deze plaats is niet geschikt voor lange campers van meer dan 6,50 m. 
GPS : N 51°04.227 E 02°39.881

Oostende

Ad ten Berge schreef: er is een officiële camperplek dicht bij het centrum aan de Mercatorlaan. Hier zijn een aantal plekken.
Bij het meertje iets verderop zijn nog een 8-tal aangeduide overnachtingsplaatsen.

Zeebrugge

De camperplaats te Zeebrugge bevindt zich in de Baron De Maerelaan, aan de haven. Er is ruimte voor 8 campers, maar geen voorzieningen.
De overnachting is gratis. 
GPS : N 51°19.688 E 03°11.076


Seafront

Luc Vlassenroot schrijft: een alternatief is de parking bij het Maritiem themapark Seafront in de Vismijnstraat, ter hoogte van de Westhinder en de Russische duikboot (foto's onder). Er zijn geen voorzieningen, maar overnachten is er gratis.
GPS : N 51°20.043 E 03°12.474


Volgens Luc Willo is dit echter niet toegestaan en kun je beter naar de officiële camperplaats gaan, bij de marinebasis iets verderop.

 

Bocholt

Een tip van Etienne van Roon: 
Een camperplaats in het plaatsje Bocholt (ca. 30 km onder Eindhoven). Er is ruimte voor 7 a 8 campers aan de jachthaven. Je kunt er schoonwater innemen en er is een toiletruimte met douche (munten).
De haven ligt aan de Zuid-Willemsvaart, bakker etc. op loopafstand. Etienne: "wij hebben daar een nacht prettig gestaan."
Een overnachting kost € 5,00.
Bekijk de video
(© foto: Wikipedia)

 

Overige camperplaatsen

Aalst

Bekijk de video

Bazel

Bekijk de video

Bellem

Bekijk de video

Bilzen

Bekijk de video

Bolderberg

Bekijk de video

Boom

Bekijk de video

Brasschaat

Bekijk de video

Brecht

Bekijk de video

Diest

Bekijk de video

Dinant

Bekijk de video

 

Met de camper door België en Luxemburg

 

Kusttram

Langs bijna de gehele Belgische kust loopt een tram met haltes op vrij korte afstand (ca. 500 m). Deze kusttram, die echt pal langs de gehele kustlijn loopt, is dé ideale manier om zonder parkeerproblemen de Belgische kust te verkennen!

Er zijn dagkaarten en meerdaagse kaarten beschikbaar. Voor een luttel bedrag kun je onbeperkt badplaatsen als Oostende, Blankenberge en Knokke bezoeken.
Houd er wel rekening mee dat de tram in de spits, in het weekend en met slecht weer aardig vol zit!

Een impressie van de wekelijkse antiekmarkt in Tongeren:

Een impressie van een bezoekje aan de brouwerij van het trappistenklooster in West-Vleteren: