Westfalia slaat met Columbus nieuwe weg in

Campersite.nlWestfalia toont, op veler verzoek, op de komende Caravan Salon in Düsseldorf haar eerste camper op basis van een Fiat Ducato.

 

Maar dat is niet het enige nieuwe aan de nieuwe Westfalia Columbus, deze buscamper biedt namelijk ook een geheel nieuw interieurconcept.

Zo past Westfalia voor het eerst een vast ingebouwd bed toe in een buscamper. Het bed, dat uiteraard helemaal achterin de wagen zit, biedt een aantal voordelen: geen ombouwperikelen, geen geklauter naar een bed onder het hefdak. Bovendien kan de woonruimte voorin de camper tijdens het slapen gewoon intact blijven.

 

De achterste helft van het bed kan eenvoudig worden opgeklapt, zodat ook grote zaken zoals een fiets of golftas makkelijk meegenomen kunnen worden.

 

Campersite.nl Campersite.nl

 

De tweezits bank voorin de camper biedt ook grotere personen voldoende zitcomfort voor een lange reis, en is voorzien van Isofix bevestigen voor kinderzitjes.

 

Door een gepatenteerd systeem kan de bank in een handomdraai worden omgebouwd in een extra bed. Behalve door de vier slaaplaatsen is de Columbus ook in andere opzichten compleet. Het keukenblok, dat aan de rechterzijde naast de schuifdeur is gemonteerd, bevat een revolutionaire uitschuifbare koelbox, die van zowel binnen als buiten toegankelijk is.

 

De combinatie van vloeistofverwarming en seriematig ingebouwde vloerverwarming bieden ook bij koude omstandigheden een behaaglijk leefklimaat. Binnenkort kann Westfalia ook de de douchewand in een verwarmde versie leveren.

 

De wasruimte is compleet uitgevoerd met douche, toilet en wastafel. De bergruimten zijn zo uitgekiend dat de bagage van het reisgezelschap goed bereikbaar kan worden opgeborgen.

Om het interieurdesign helemaal af te maken zijn de draaibare voorstoelen bekleed met dezelfde stoffering als de bank. De Westfalia Columbus is leverbaar vanaf oktober 2010.

 

 

Campersite.nl Campersite.nl

 

Basis
Fiat Ducato
Motor
100 Multijet / 120 Multijet / 160 Multijet Power
Versnelling
Handgeschakeld 5/6 versn.
Optioneel Comfort Matic automaat bij 160 Multijet Power
Lengte/ Breedte/ Hoogte
5,998 mm x 2,050 mm x 2,524 mm
Wielbasis
4.035mm
Massa in rijklare toestand
ca. 2.850 kg
Maximaal toelaatbare massa
3.300 kg of 3.500 kg
Aanhangergewicht geremd
2.000 kg
Aanhangergewicht ongeremd
750 kg
Slaapplaatsen
4
Zitplaatsen
4