Sunlight viert 10-jarig jubileum met speciale uitvoering

Campersite.nlNEUSTADT – Het is alweer 10 jaar geleden dat Sunlight, als dochteronderneming van Dethleffs, haar eerste modellen op de markt bracht. Dat is uiteraard een aanleiding om een jubileummodel uit te brengen. Dit model zal leverbaar zijn in 2 indelingen, de T 68 en de T 69L.

 

Los van het financiële voordeel dat je met zo’n speciaal actiemodel meestal hebt, krijg je ook de nodige extra’s voor je geld. Zo is de bekleding van het interieur deels in leder uitgevoerd en zijn de buitenwanden in glad, zilvergrijs aluminium uitgevoerd.

De T 68 heeft 2 enkele bedden, de T 69 L beschikt over een king-size bed maar is los van de slaapkamer qua indeling gelijk aan de Sunlight T 68. Beide modellen zijn dan ook 743 cm lang en mogen beladen 3500 kg wegen. Optioneel kunnen ze ook met een hefbed worden geleverd. Zoals gezegd is het interieur deels van leder voorzien. De stoffering is in lichte beige- en grijstinten uitgevoerd dat fraai contrasteert met het notenhouten decor van de betimmering. Naast die extra mooie look & feel is ook de standaarduitrusting van deze jubileummodellen uitgebreid. Zo viert Sunlight haar jubileum door deze modellen te voorzien van een volautomatischen satellietontvangstinstallatie, een 19 inch beeldscherm met steun, een luifel van 450 cm lang en een viervoudige fietsendrager.

Campersite.nlGebaseerd op de Duitse prijsstelling bespaart de koper totaal 4.425 euro vergeleken met een standaard model met gelijkwaardige uitrusting.

Sunlight kan op een korte maar succesvolle historie terugkijken. In het prille begin werden de voertuigen nog in de Dethleffs fabriek in Insy gebouwd. Niet veel later, in 2006, werd Sunlight GmbH opgericht en werd de productie verplaatst naar de splinternieuwe fabriek van Capron in Neustadt bij Dresden. Hier werken momenteel ongeveer 300 medewerkers aan de bouw van Sunlight campers én caravans. Ook de caravans en campers van Carado komen uit deze hypermoderne fabriek. In 2011 stapte Sunlight over van de chassis van Ford naar Fiat, ook rolde in dat jaar het 20.000e Sunlight voertuig, een T 64, van de band. Naast een feestje voor de klanten, middels dieze jubileummodellen, is er natuurlijk ook een feestje voor het personeel.