Gemeente Rijnwaarden uitgeroepen tot Kampeerautovriendelijkste gemeente van 2012

Campersite.nlCamperplaatsspecialisten van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) hebben Rijnwaarden gekozen als Kampeerautovriendelijkste gemeente van het jaar 2012.

 

Zij kozen voor Rijnwaarden, omdat deze gemeente positief bijdraagt aan het promoten van het ‘camperen’. In zeer korte tijd heeft de gemeente een locatie met tien camperplaatsen gerealiseerd aan de haven van Tolkamer. NKC-voorzitter André Reumer zal de bij de prijs behorende award vandaag, voorafgaand aan de raadsvergadering in een partycentrum te Lobith, aan wethouder Jos Lamers overhandigen.

Enthousiast

Begin 2011 heeft de gemeenteraad van Rijnwaarden, op initiatief van wethouder Lamers, besloten om drie camperlocaties in de gemeente te realiseren. De camperplaats Europakade in Tolkamer is hiervan de eerste, met in totaal tien plekken voor campers. De wethouder is erg enthousiast over het ‘camperen’ en heeft begin dit jaar bijgedragen aan de organisatie van de Ladies Camper Drive. Vrouwelijke kampeerautobezitters konden hier de fijne kneepjes van het rijden met een kampeerauto leren. Naast de locatie aan de Europakade werden in Tolkamer ook nog een camperlocatie met vier plaatsen bij restaurant de Swaenebloem ingericht en één in Aerd bij Camping de Aerdtse Wacht met vier plekken.

 

Positieve ontwikkeling

Het realiseren van de camperplaatsen in Tolkamer is een onderdeel van de toeristische ontwikkeling van de gemeente. Zo is er bij de locatie aan de Europakade in Tolkamer een Toeristisch Informatie Centrum geopend. Hier kunnen mensen het hele jaar terecht voor toeristische informatie over de gemeente. Maar ook de middenstand heeft er veel profijt van, zo vertelt wethouder Jos Lamers: “De middenstand is de afgelopen periode weer opgebloeid en er is weer reuring op de kade. De camperlocaties in Tolkamer zijn een doorslaand succes geworden en ik ga er vol voor om nog meer camperlocaties in onze gemeente te realiseren.”

 

Verkiezing

De NKC organiseert jaarlijks de verkiezing Kampeerautovriendelijkste gemeente van het jaar om gemeenten te stimuleren werk te maken van aantrekkelijke camperplaatsen. Tijdens deze zesde keer ging de strijd tussen gemeenten met een campervriendelijk beleid, verspreid over alle provincies. De gemeenten Harlingen en Gorinchem werden tweede, respectievelijk derde. Nederland telt inmiddels ruim zeshonderd camperlocaties voor kampeerauto’s. De 25.000 leden tellende NKC adviseert en begeleidt provincies, gemeenten, ondernemers en particulieren om camperplaatsen te realiseren.