Hobby campers in modeljaar 2015 met CI-BUS systeem

Campersite.nlFOCKBEK – De Duitse caravan- en camperproducent Hobby gaat modeljaar 2015 in met een nog breder leveringsprogramma dan voorheen.

 

Naast de nieuwe Vantana buscamper wordt het programma ook met een nieuwe serie compacte semi-integraal campers, genaamd Optima, uitgebreid. Ook zijn er de nodige verbeteringen en vernieuwingen op het technische vlak.

Bovendien komt er een jubileummodel ter ere van het feit dat Hobby komend seizoen 30 jaar kampeerauto’s bouwt. De series worden komende modeljaar uiteraard ook op diverse punten gewijzigd en verbeterd.

 

Dat geldt met name voor de elektrische installatie. Hobby gaat de campers vanaf modeljaar 2015 namelijk uitvoeren met de modernste technieken op dat gebied, zoals een CI-BUS systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om de gehele installatie eenvoudig middels een computer te regelen en controleren. Dat geschiedt via een LCD paneel waarmee je alle functies van het elektrische systeem kunt bedienen en controleren. Of het nu de binnenverlichting is, of de koelkast , alles is verbonden met het BUS systeem. Via de roterende knop van het controlepaneel kunnen allerlei toepassingen zoals de verlichting, verwarming en de airconditioning worden bediend. Optioneel is er ook een WiFi module zodat je die functies ook met je smartphone, tablet of notebook kunt bedienen.

Daarnaast is er voor de campers van Hoby komend seizoen ook het IBS Battery Management Systeem beschikbaar. Dit systeem maakt gebruik van een intelligente batterijsensor (IBS) van Hella waarmee het mogelijk is om alle benodigde gegevens van de accu of accu’s op een LCD display te bekijken. De laadduur, laadstroom, laadspanning en (als de camper autonoom staat) de resterende capaciteit. Bovendien is er een intelligente acculader aan het systeem gekoppeld die precies weet wanneer en met welke laadstroom de accu moet worden opgeladen. Doordat de laadcyclus zo volledig is geöptimaliseerd kan de laadtijd met wel 30% worden verkort.