Dethleffs en Goldschmitt samen in hydropneumatische vering

Campersite.nlDethleffs en Goldschmitt zijn een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van hydropneumatische vering voor campers.

 

Dethleffs zal als eerste en vooralsnog enige producent wereldwijd het door Goldschmitt ontwikkelde onderstel met hydropneumatische vering als optie in de Premium-Liner campermodellen aanbieden.

Deze innovatieve techniek, die we bij de personenauto’s vooral kennen vanwege de successen die Citroën er mee boekte, is bij Goldschmitt weliswaar nog in de testfase maar de testresultaten zijn tot nu toe veelbelovend.

 

Campersite.nlDe hydropneumatische vering die nog steeds als „State of the Art“ kan worden beschouwd, overtreft de gebruikelijke veringen zoals we die op campers aantreffen veruit. Zo laat het veercomfort zich met een druk op de knop van hard op zacht overschakelen, ongeacht of de vering in hoge of lage stand staat, of dat het voertuig leeg of geheel beladen is.

 

De gebruikelijke staal- of luchtvering is bij deze techniek vervangen door olie en stikstof, die tegelijkertijd voor de vering én demping zorgt. Deze elementen bevinden zich in een veerkogel waar ze door een membraan van elkaar gescheiden zijn. Ieder wiel is door een staaf met zo’n veerkogel verbonden. Goldschmitt zal deze beproefde techniek gaan toepassen op een van een Iveco Daily afgeleid chassis, wat we vaker in campers in de hogere prijsklassen tegenkomen.