Vierde generatie Volkswagen California op Caravan Salon

Vierde generatie Volkswagen California op Caravan Salon

De nieuwste versie van de Volkswagen California buscamper

DÜSSELDORF – De Volkswagen California is een absoluut succesnummer. Er zijn van deze compacte buscamper met hefdak, gebaseerd op de bekende Volkswagen Transporter, meer dan 100.000 exemplaren verkocht. De Transporter zelf is natuurlijk nog veel succesvoller, afgelopen voorjaar verscheen daarvan alweer de zesde generatie, de T6.

Nu er voor de California het nieuwe T6 platform beschikbaar is gekomen, vond Volkswagen dat het tijd is voor de ontwikkeling van een vierde generatie van de California. Deze nieuwe versie zal vooralsnog leverbaar zijn in drie varianten, welke deze week hun première op de Caravan Salon in Düsseldorf beleven. Caravan Salon in Düsseldorf, met zo’n 200.000 bezoekers, is natuurlijk ook het ideale evenement om de nieuwe California onder de aandacht van de camperaars te brengen.Lees verder

Dethleffs introduceert speciaal pakket voor honden en katten

Dethleffs introduceert speciaal pakket voor honden en katten

Honden en katten veilig mee in de camper met vierpoterpakket

DÜSSELDORF – Wie de Caravan Salon bezoekt zal niet alleen een enorme hoeveelheid nieuwe recreatievoertuigen treffen, maar ook het nodige nieuwe toebehoren. Niet zo gek veel, want in Düsseldorf draait alles natuurlijk om de nieuwe caravan- en campermodellen, waar modeljaar 2016 zijn intrede doet.

Bij de toebehoren zien we over het algemeen vooral producten op het gebied van multimedia en allerhande technische zaken die het comfort moeten verhogen. Daarom is het des te leuker dat Dethleffs iets biedt waar onze meereizende huisdieren weer blij mee zijn. Dethleffs biedt op de Caravan Salon 2015 namelijk een zogenaamd “viervoeter pakket” aan.Lees verder

Verkiezing “Das Goldene Reisemobil 2015″

Verkiezing “Das Goldene Reisemobil 2015″

Das Goldene Reisemobil

HAMBURG – Het bekende Duitse boulevardblad Bild heeft ook een bijbehorend automagazine, Auto Bild genaamd. Daarvan verschijnt een paar maal per jaar ook een “Reisemobil” versie.

Auto Bild Reismobil houdt vanaf dit jaar onder haar lezers jaarlijks een verkiezing waarin zij kunnen stemmen op hun favoriete camper. Zij konden stemmen op totaal 60 campers die in 5 categorieën zijn verdeeld. De feestelijke prijsuitreiking is op de Caravan Salon in Düsseldorf. De winnaars zijn nu al bekend:Lees verder

Chausson 620 met originele indeling

Chausson 620 met originele indeling

Halfintegraal camper met originele indeling

ZOETERMEER – Zo nu en dan onderscheidt Chausson zich met een origineel concept of bijzondere indeling. De Franse camperbouwer,  die deel uitmaakt van Trigano, laat met de nieuwe  Chausson 620 ook weer zo’n originele indeling zien.

Het Franse merk onderscheidt zich hiermee van de meeste halfintegraal campers waar we rechts de toegangsdeur met er tegenover de zithoek zien. Als zitje gebruikt men dan meestal de omgedraaide voorstoelen en een tafeltje plus een bankje aan de linkerzijde.Lees verder

Cristall Landstar nu ook met ‘Europese’ indeling beschikbaar

Cristall Landstar nu ook met ‘Europese’ indeling beschikbaar

Nieuwe EW indeling voor Cristall Landstar buscamper

PRESTON LANCASHIRE – Cristall was ooit één van de weinige campermerken die onder de Belgische Tirusgroep (o.a. Kip, Chateau en Home-Car) vielen. Na het faillissement van de Tirus Groep, dat alweer een aardige tijd geleden is, kwam het merk bij het Engelse Lunar Caravans Ltd. terecht.

Sindsdien zijn er een aantal compacte en luxueuze buscampers van Cristall op de markt gekomen die vooral in Engeland en Duitsland worden verkocht.

Lees verder